U trendu

Zbog haosa u Pioniru Zvezda dobila najtežu kaznu u istoriji ABA lige

Zbog haosa uoči i za vreme majstorice finala protiv Budućnosti, KK Crvena zvezda suočila se sa najvećom kaznom od osnivanja regionalnog takmičenja.

Disciplinski sudija ABA lige, Saša Pavličić, kaznio je novopečenog prvaka sa 35 hiljada evra, što je najteža finansijska kazna u istoriji.

Takođe, Zvezda će prve dve utakmice iduće sezone igrati pred praznim tribinama, a na sledeće dve će u dvorani moći da prisustvuju samo žene i dečaci do 14 godina starosti.

Majstoricu finala, koju je Zvezda na terenu rešila ubedljivom razlikom, obeležio je incident prilikom izlaska igrača Budućnosti na parket hale Pionir.

U momentu kada su se “plavi” spremali za zagrevanje, na terenu se našlo 30-ak domaćih navijača koji su provocirali i gađali košarkaše Budućnosti.

Podgoričani su se potom vratili u svlačionicu, a utakmica je kasnila sat vremena.

6 komentara
 1. Anonimni

  izbaciti i jedne i druge iz svih takmicenja,

 2. Ugljesa

  sport treba zabraniti na ovim prostorima. Isuvise u bolesni.

 3. Goran

  Velika šteta za budućnost je 40 razlike))

 4. ANDREJ

  .Ne znam sta sada kaze,napirlitani kikirez drug Covic,koji tako drsko i prepotentno nastupa u odbranu Crvene Zvezde.Meni je drago sto je Zvezda kaznjena,samo ta kazna je mala,u odnosu na nacinjenu stetu Buducnosti,kao i celom nasem sportu u celini.Nadam se,da nece i ova kazna,koju treba da plati Zvezda,da necemo da je platimo mi svi,iz budzeta,tj.od novca svih gradjana.I ovaj slucaj pokazuje,da drzava vise ne treba da se mesa u resavanje problema klubova.Treba hitno privatizovati sve sportske klubove,pa neka novi vlasnici,trljaju glavu,sa raznim Covicima i njemu slicnim „magovima’ sporta.!

  1. Blažo Milov

   A ti si mi kao objektivan, fin čovek, kojem je sport i sportski rezultati na prvom mestu….prodji nas te žvake. licemeran si ! Žao ti Budućnosti, žao ti sporta i fer pleja ? Koja demoagogija, licemerstvo ? Koliko je Buudućnost kažnjena za iste, čak i teže incidente na 3-ćoj utakmici u Podgorici ? Pražnjenjem dva reda publike, na 4-tvrtoj utakmici.A neću da pominjem atmosferu i lnič u Podgorici od prošle godine.,Pokrijte se ušima i ćutite….Čović je čovek apsolutno u pravu.Uspeo je da sruši državni projekat zvani Budućnost i treba mu odati punu podršku !!!

  2. Anonimni

   Andrej, stidi se jer ti upravo nemaš veze niti sa sportom niti moralom. Budućnost je dokazala da je slabija od CZ ali je pokušala raznim crnogorskim trikovima da izbori Evroligu. Prošle godine je to uspela ali ove i CZ je morala da se dodatno edukuje i ne dozvoli taj hohštapleraj. Naravno da je kazna više nego drakonska, pogotovu kada se uporedi sa onom koju su dobili Budućnost i Repeša koji je delimično indukovao Budućnost (ali samo delimično jer su oni imali razrađen taj scenario). Kaznu treba shvatiti i delimično baziranu na nacionalnim i političkim motivima.

Napišite komentar