U trendu

Zdravlje i Čačak izborili opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije

BEOGRAD – Košarkaši Dunava izgubili su sve šanse za opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije pošto su u 29. kolu u Užicu poraženi od Slobode rezultatom 93:68.

Košarkaši Zdravlja i Čačka uspeli su da izbore prvoligaški status. Kolubara je pobedom nad ekipom Vršca 100:85 obezbedila šansu da se u poslednjem kolu u direktnom duelu sa Novim Pazarom bori za opstanak.

Zdravlje je bilo pred velikim iskušenjem, jer je za opstanak moralo da pobedi Zlatibor. Ali, pred oko hiljadu veoma bučnih navijača Leskovčani su uspeli. Zdravlje je pobedilo na svom terenu Zlatibor 87:78, a domaći umeli da proslave veliku pobedu. Ka njoj su ih vodili Pol Morgan (26 poena i sedam skokova) i Noa Blekvel (22 poena i pet skokova), dok su u Zlatiboru raspoloženiji od ostalih bili Aleksandar Ponjavić (16 poena i 12 skokova) i Marko Tejić (13 poena).

Na krilima Mladena Grušanovića (21 poena) i Dušana Stojčića (18 poena), Kolubara je savladala Vršac – 100:85 i uhvatila poslednju slamku spasa u borbi za opstanak. Sa druge strane, Vrščane su predvodili Stefan Agoč (18 poena) i Matija Radović (15).

Na oproštaju Radenka Pilčevića od košarke, Čačak je pred svojim navijačima pobedio Novi Pazar – 90:71 i matematički obezbedio mesto u KLS i za narednu sezonu. Bila je to najbolja partija momaka sa Morave u ovoj sezoni, i došla je u pravom trenutku. Arguster Denijels (27 poena) i Đorđe Ćurčić (17) bili su motor tima iz Čačka. Tejli Džordon sa 18 poena je nosio Novi Pazar.

Osim borbe za opstanak veoma je uzbudljivo i u vrhu tabele KLS. Pred poslednje kolo tri ekipe su izjednačene u vrhu, a Zlatiboru i Spartaku priključila se Vojvodina koja slavila protiv OKK Beograda 87:84.

Novosađane je ka trijumfu poveo Dušan Beslać koji je ubacio 32 poena i imao devet skokova, a Nikola Gaćeša je dodao 13. OKK Beograd, koji je serijom 16:0 u poslednjem periodu stigao vođstvo domaćeg tima, predvodili su Nenad Miljenović (22 poena) i mladi Nikola Topić (21 poen, po šest skokova i asistencija). Oba košarkaša gostiju su imala šansu da meč odvedu u produžetak, nisu uspeli i Vojvodina je zasluženo trijumfovala.

U ostalim mečevima 29. kola KLS postignuti su sledeći rezultati: Metalac – Sloga 84:73, Tamiš – Mladost 99:81 i Dinamik – Spartak 83:78.

Zlatibor, Spartak i Vojvodina na čelu tabele imaju po 21 pobedu i osam poraza. U donjem delu tabele nalaze se Zdravlje i Novi Pazar, koji imaju po 10 pobeda i 19 poraza. Kolubara je pretposlednja sa skorom 9/20, dok je Dunav poslednji sa osam trijumfa i 21 porazom.

U poslednjem, 30. kolu KLS će igrati: Zlatibor – Čačak 94, Novi Pazar – Kolubara, Vršac – Tamiš, Sloga – Zdravlje, Mladost – Vojvodina, Spartak – Metalac, Dunav – Dinamik i OKK Beograd – Sloboda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.