U trendu

Željko Obradović održao lekciju Jokiću o reprezentaciji

Željko Obradović dao je svoje viđenje o pitanju lojalnosti košarkaša reprezentaciji, navodeći primer Amerikanaca koji su igrali finale.

On je pomenuo trojicu NBA finalista, košarkaše iz tabora Milvokija i Finiksa, koji su praktično sa parketa otišli na let za Tokio. Nisu bili umorni i želeli su da nastupaju za selekciju SAD, uprkos istrošenosti i brojnim kovid protokolima.

Reprezentacija Srbije nije ove godine nastupila na Olimpijskim igrama posle neuspeha u kvalifikacijama, a posebno bolno ljubiteljima košarke pala je odluka Nikole Jokića da odustane od nastupa za nacionalni tim zbog umora, a kada su čuvenog Žoca pitali o odazivu košarkaša i igranju za reprezentaciju, odgovor je bio kratak i jednostavan.

„Činjenica je da svi treba dobro da razmisle o primerima, kao što je dobar primer ove trojice američkih reprezentativaca, koji su igrali finale NBA lige, dvojica su bili prvaci, treći finalista. Dan nakon što su završili obaveze sa klubovima su seli na avion i priključili se reprezentaciji i postali prvaci. Oni su dan posle završetka seli u avion i priključili se. Tu za mene počinje i završava se svaka priča o tome“, rekao je Obradović za BHBasket.

Njemu su svetli primeri Devin Buker, Kris Midlton i Džru Holidej, a još jedan veliki primer odazivanja je Luka Dončić, koji je odmorio samo 3-4 dana pred priključivanje Sloveniji.

Vodio je tim prvo kroz kvalifikacije, i to protiv Litvanije u Kaunasu. Onda je malo nedostajalo da uzme medalju, poražen je u meču za treće mesto.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar