U trendu

Zidan: Koncentrisani smo samo na fudbal

Trener fudbalera Real Madrida Zinedin Zidan rekao je danas da će se njegovi igrači koncentrisati samo na fudbal i svoju igru, u prvenstvenoj utakmici protiv katalonske Djirone.

Real u nedelju od 16.15 časova igra protiv Djirone i to će biti prvo gostovanje „kraljevskog“ kluba u Kataloniji od početka krize.

Katalonski parlament je danas proglasio nezavisnost, posle čega je Senat Parlamenta Španije odobrio predlog da Vlada preuzme kontrolu nad Katalonijom, a te mere predvidjaju i smenjivanje katalonske vlade.

Real, koji se smatra simbolom španskog društva, preduzeo je mere predostrožnosti uoči puta, uključujući i to što igrače neće prevoziti klupski autobus.

„Igraćemo naš fudbal i nećemo misliti o drugim stvarima. Ništa neću tražiti od navijača. Mi razmišljamo o utakmici. Nadamo se da će biti dobar meč i ništa više od toga“, rekao je Zidan. 

On je naveo da igrači nisu zabrinuti za svoju bezbednost u Djironi, gradu koji se nalazi 99 kilometara severoistočno od Barselone.

„Ne brinemo zbog Katalonije, pošto će bezbednost biti kakva je uvek i bila“, dodao je Zidan.

Španski mediji danas su spekulisali da bi utakmica mogla da bude otkazana zbog trenutne političke situacije, ali te navode odbacila je uprava Djirone.

„To je fudbalska utakmica i uvereni smo da se ništa neće dogoditi. Real Madrid će biti lepo dočekan i poštovan. To je za nas istorijska utakmica. To će biti prvi put da Real igra na našem stadionu u prvenstvu“, rekao je predsednik Djirone Delfi Geli.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar