U trendu

Zinedin Zidan

Zinedin Jazid Zidan rođen je u 3. juna 1972. godine u Marseju. Ovaj igrač pokazivao je talenat za fudbal još od malih nogu, ali su ga do početka profesionalne karijere pratile brojne povrede, zbog kojih je možda i propustio da vrhunac karijere dostigne ranije.

Prve profesionalne utakmice igrao je u francuskom klubu Kan. Vrlo brzo se izdvojio od ostalih igrača svojom spretnom igrom i posle nekoliko godina kupuje ga takođe francuski klub Bordo. Međutim, pravi vrhunac svoje karijere doživeo je kao igrač sredine Juventusa iz Italije. Sa ovim klubom osvojio je prvenstvo Italije, a tih godina je sa svojom nacionalnom selekcijom osvojio i Svetsko prvenstvo u fudbalu. Već posle dve godine, sa reprezentacijom osvaja i Evropsko prvenstvo.

Savršen strelac i dribler u najvažnijim trenucima i utakmicama, Zidan je, pored timskih trofeja, osvajao i velika individualna priznanja – titulu najboljeg evropskog igrača, najboljeg strelca u francuskom prvenstvu, najboljeg igrača Italijanske lige i mnoga druga priznanja.

Ovaj igrač je, zahvaljujući multimilionskom ugovoru, iz Juventusa prešao u Real Madrid, gde i trenutno igra. Poslednjih godina imao je više timskih neuspeha nego individualnih. Iako u konstantno dobroj formi, ovaj igrač nije mogao da pomogne svojoj reprezentaciji na poslednjem svetskom prvenstvu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.