U trendu

Zlatna medalja je moj cilj u Riju

Sjaj zlata ima magičnu moć. Za neke u polugama, za neke na peharima, za neke na medaljama.

Novak Đoković nikada nije pripadao prvoj kategoriji, drugu je odavno kompletirao, a treću upravo planira.

Vimbldonsko je vreme, ali ne kao uvek. Najvažniji teniski turnir se tek zahuktava, ali misli mnogih nisu koncentrisane samo na londonsku travu. Činjenica da svega tri nedelje posle finala najvažnijeg teniskog skupa, počinje još važniji sportski – Olimpijske igre u Rio de Žaneiru – donekle menja stvar.

Neki teniseri neće ni da putuju u Brazil, drugi će otići da ostvare Kubertenovu poslovicu „važno je učestvovati”, ali najbolji srpski sportista svih vremena ima svoj motiv.

„Zlato” je njegov cilj. Za razliku od Londona, Đoković na ceremoniji otvaranja Igara u Riju neće nositi srpsku zastavu, jer smatra da je jednom dovoljno i da sada treba drugom dati tu čast. Ali to ne menja mnogo stvar. Đoković je nosi svakog dana svih 365 dana u godini. I u srcu i na terenu.

U ekskluzivnom intervjuu za „Sportski žurnal” i „Politiku” objasnio je koliko želi da postigne jedan od retkih sportskih uspeha koji nije ostvario – da postane olimpijski šampion.

Olimpijske igre su jedino veliko takmičenje koje još niste osvojili. Da li je kucnuo i taj čas i koliko zlatna medalja znači za vas?

– Nisam osvojio, ali jesam osvojio bronzanu medalju, što je rezultat na koji sam izuzetno ponosan. To odličje iz Pekinga 2008. je jedno od najvrednijih i najznačajnijih medalja koje imam. Ipak, ne krijem da mi je cilj da u Riju budem još bolji. Samopouzdanje mi daju rezultati iz ove godine, i činjenica da se odlično osećam na terenu, da sam u dobroj formi, da imam sjajan tim ljudi oko sebe koji mi pomažu da svako takmičenje dočekujem 100 odsto spreman. Daću sve od sebe da uzmem zlato, to je sigurno. Ali, u Brazil stižu i ostali teniseri sa istim ciljem, mnogo toga mora da se poklopi da bih i došao do svog cilja. Neće biti nimalo lako, biće to sve osim šetnje do prvog mesta i zlata. Radujem se tom izazovu!

(Vojin Veličković, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar