U trendu

Zlatni rvači kod predsednika pokrajinske vlade

NOVI SAD – Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas Sebastijana Nađa i Matu Nemeša, osvajače zlatnih medalja na Svetskom prvenstvu u rvanju održanom u Beogradu.

Rvnači Srbije osvojili su četiri zlatne medalje i sve u grčko-rimskom stilu, a pored Nađa i Nemeša najveće odličje osvojili su i reprezentativci Ali Arslan i Zurab Datunašvili, dok je bronzanu medalju u slobodnom stilu osvojio Stevan Andrija Mićić, a Mirović je danas uz čestitke ocenio da su naši reprezentativci prikazali vrhunsko umeće i još jednom potvrdili da je Srbija zemlja sporta i velikih šampiona.

Podsetivši na to da je Pokrajinska vlada uvek pružala podršku radu Saveza, naročito 2017. i 2019. godine kada su evropska prvenstva u rvanju održana u Novom Sadu, Mirović je obećao da će tako biti i u budućnosti, a sve u cilju stvaranja još kvalitetnijih uslova za bavljenje tim sportom.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković podsetio je da je organizacija ovog sportskog događaja, koji je u Beogradu okupio 800 sportista iz 80 zemalja, potvrda i priznanje važnosti i ugleda koje srpsko rvanje ima u svetu i dodao da je takmičenje uspešno organizovano zahvaljujući podršci države.

Rvači su zahvalili Pokrajinskoj vladi na višegodišnjem stipendiranju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar