U trendu

Zlatni vaterpolisti: Hvala svima, bilo je emotivno i prelepo

BEOGRAD – Imali smo fantastične karijere, osvojili sve što smo mogli, ali najlepše od svega je taj zajednički put i ovaj fantastični oproštaj, zajednička je poruka „Šestorice veličenstvenih“ zlatnih srpskih vaterpolista.

Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović zvanično su se oprostili od reprezentacije na utakmici protiv Italije (9:9) na turniru „Srbija 2022“, uz ovacije navijača na prepunim tribinama bazena Milan Gale Muškatirović na Dorćolu.

„Bilo je emotivno i sad se ježim. Završio sam karijeru sa igračima sa kojima sam bio 20 godina. Bilo je prelepo ponovo biti u bazenu i osetiti naboj koji postoji kada igrate za reprezentaciju. Sada je vreme za naslednike, sve su to sjajni momci i verujem da će nastaviti da postižu nove uspehe za srpski vaterpolo“, rekao je Tanjugu Andrija Prlainović, uz konstataciju da će bar još dve godine nastaviti klupsku karijeru.

Duško Pijetlović rekao je da nije mogao da poželi bolji kraj reprezentativne karijere.

„Emotivno veče, zaajedno smo počinjali i zajedno završili karijeru, za mene dodatno posebno jer je tu moj brat. Roditelji su sigurno najponosniji“, rekao je Pijetlović, koji će takođe bar još dve godine nastaviti klupsku karijeru.

Sa druge strane njegov brat Gojko, jedan od najboljih vaterpolo golmana koje je Srbija imala, najverovatnije će završiti sa aktivnim igranjem.

„Imali smo tremu, ali ne takmičarsku. Dosta nas je van bazena i forme. Bilo je emotivno, lepo za oko i dušu. Ovi momci zaslužuju ovakav ispraćaj, sve je proteklo kako smo zamislili“, rekao je Gojko Pijetlović.

Kapiten Filip Filipović,kao što je i najavio, nije mogao da sakrije suze.

„Pamtiću ovo veče čitav život. Više sam gledao u najmilije nego u bazen. Hvala Savezu, bilo je emotivno i zaista je lepo biti Srbin. Nemam najdražu medalju, moja medalja je put koji smo prošli, to su godine divnog prijateljstva i porodične atmosfere. To nema cenu, ostaje za čitav život“, poručio je Prlainović.

Milan Aleksić, koji je već „penzioner“ i preuzeo ulogu sportskog direktora Saveza dodao je da su uvek osećali ljubav i znali da je uzvrate.

„Pamtim sve, najviše zlata u Rimu i Riju, ali svaka medalja ima posebnu draž“, rekao je Aleksić.

Stefan Mitrović zahvalio se svima na podršci.

“ Izdržali smo sve, dril trenera, ostali jaki i složni i rezultati su tu“, poručio je MItrović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar