U trendu

Zoran Teržić: Prva utakmica je uvek teška, ali važna

BEOGRAD – Prva utakmica je uvek teška, ali i važna. Ne samo zbog pobede, već da bi se uhvatio ritam za neke naredne utakmice, rekao je selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić posle pobede nad Bosnom i Hercegovinom na startu šampionata Evrope.

„Od početka utakmice smo zaista izgledali dosta dobro što se tiče taktike, energije i motiva na terenu. Bilo je lepo što smo posle dugo vremena igrali pred publikom, lep je soećaj“, rekao je Terzić novoinarima.

Odbojkašica Srbije Stefana Veljković, koja se vratila u reprezentaciju Srbije posle porođaja, rekla je da je igranje pred beogradskom publikom prelep doživljaj.

“Bilo je treme, ali pozitivne. Igranje pred beogradskom publikom i kod kuće je zaista olakšavajuća okolnost i prelep doživljaj. Prva pobeda, sve je išlo po planu, samo da nastavimo ovim tempom i sve će biti u redu” , rekla je Veljković.

Kapitenka reprezentacije Srbije Maja Ognjenović izjavila je da su svi nestrpljivo čekali početak Evropskog prvenstva i da će tim iskoristiti svaku utakmicu za unapređenje igre.

„Verujem da ćemo ove utakmice u grupi iskoristiti za uigravanje i poboljšanje naše igre, koliko god da je to moguće. Dogovor sa Terzićem je bio da se svaka utakmica iskoristi za nešto. Sa velikim nestrpljenjem smo čekali da takmičenje počne, upravo zbog beogradske publike i osećaj je prelep” , rekla je Ognjenović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.