U trendu

Zverev: Odigrao sam najbolji meč u životu

Nemački teniser Miša Zverev izjavio je da je danas odigrao najbolji meč u životu, nakon što je pobedio prvog igrača sveta, Britanca Endija Marija, u osmini finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu.

Zverev, 50. teniser sveta, plasirao se danas u četvrtfinale prvog grend slem turnira u sezoni, pošto je pobedio Marija posle četiri seta, 7:5, 5:7, 6:2, 6:4.

„Da, ovo je definitivno moj najbolji meč u životu, pošto smo igrali na grend slemu. Ne znam, ovo je zaista neverovatno. Verovao sam u sebe, u svoju igru. Verovao sam da će dobar servis, volej i slajs udarci uništiti njegov ritam, što se na kraju i ostvarilo. Iako je bilo prilično toplo, mogao sam da budem na terenu tri, četiri seta, mogao sam da mu se suprotstavim, nekad dugim razmenama a nekad u kratkim poenima. Sve je dobro funkcionisalo“, rekao je 29-godišnji Zverev posle meča.

Upitan kako je uspeo da ostane miran, Zverev je odgovorio: „Ne znam, činilo mi se kao da sam pomalo u komi“.

„Ponekad se to dogodi. Pokušavaš da radiš prve stvari na terenu. Gledao sam stalno u ložu gde su bili moja porodica i treneri. Moja majka se uvek smešila, to pomaže. Tata je bio koncentrisan, a svi ostali su bili smireni i uživali. Osetio sam dobru atmosferu, što mi je pomoglo da se koncentrišem na teren i da ostanem pozitivan, na kraju je uspelo. Ali, ne znam kako mi je uspelo da osvojim neke poene“, naveo je on.

Zverev će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela osvajača 17 grend slem titula, Švajcarca Rodžera Federera, i Keija Nišikorija iz Japana.

Posle eliminacije branioca titule Novaka Djokovića, koji je izgubio od 117. tenisera sveta Uzbekistanca Denisa Istomina, a zatim i Endija Marija, prvi put od 2002. godine u četvrtfinalu Australijan opena neće igrati prva dva nosioca.

Takodje, to je prvi put od Rolan Garosa 2004. godine da prva dva nosioca neće igrati u četvrtfinalu jednog grend slem turnira.

„Da li sam propustio priliku? Ne znam. Svake godina je nova šansa. Takodje, imao sam Rodžera (Federera) u mom žrebu i još trojicu iz prvih 10, nema garancija. Čak i da sam pobedio danas, nije sigurno da bih prošao dalje posle toga. Razočaran sam, ali ne mislim da sam sada imao veću šansu u odnosu na prethodne godine“, rekao je prvi igrač sveta Mari.

„Ovo je tenis. Imao sam mnogo uspeha prethodnih meseci, a naravno da na velikim turnirima želite da ostvarite najbolje rezultate. Sada to nije bio slučaj, dešava se. Imao sam teških poraza tokom karijere i uvek sam se vraćao“, dodao je Britanac.

On je čestitao Zverevu i rekao da je nemački teniser zasluženo pobedio.

„Imao je sjajne udarce, odigrao je zaista dobar meč. Posle poraza se uvek pitate šta ste mogli bolje da uradite, ali on je danas odigrao zaista dobro. Servirao je dobro kada mu je trebalo, zaslužio je pobedu pošto je odigrao sjajno u važnim trenucima“, naveo je Mari, koji je pet puta izgubio u finalu u Melburnu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar