U trendu

Zverev: Podržavam istragu ATP-ija i odbacujem sve optužbe

LONDON – Nakon što je Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) pokrenula istragu protiv nemačkog tenisera Saše Zvereva zbog navodnog fizičkog zlostavljanja svoje devojke, oglasio se i četvrti teniser sveta, koji je rekao da je istraga upravo ono što je priželjkivao.

„Uvek sam u potpunosti podržavao politiku o porodičnom nasilju. Pozdravljam istragu o slučaju jer sam mesecima tražio da ATP pokrene nezavisnu istragu. Kao što sam i ranije govorio, kategorički odbacujem sve optužbe, izjavio je Zverev.

Bivša devojka Saše Zvereva, Olga Šaripova, pre nekoliko meseci optužila je Nemca da ju je udarao glavom o zid i gušio jastukom pre nego što je bosonoga uspela da pobegne u strahu za život.

Pojašnjavajući odluku da iznese ove optužbe Šaripova je u razgovoru za američke medije rekla da to ne radi zbog Zvereva, nego kako bi podstakla žrtve nasilja da progovore.

„Mnoge devojke u ovoj situaciji ćute. Želela sam da pokažem da nije teško progovoriti o nasilju. Znate da govorite istinu, da niste loša osoba i da niste to zaslužile“, rekla je Olga Šaripova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.