U trendu

Zvezda angažovala „kralja” francuskih advokata

Crvena zvezda je angažovala najbolju advokatsku kancelariju u Francuskoj „Dipon-Moreti i Ve“ iz Pariza, smeštenu nedaleko od Jelisejske palate, koju vode „kralj“ francuskih advokata Erik Dipon-Moreti (58) i jedan od mladih lavova u tom poslu Antoan Ve (35), piše današnja „Politika“.

Direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da se niko iz tog kluba neće pojedinačno oglašavati u vezi s pisanjem francuskog lista „Ekip” – da je neimenovani Zvezdin funkcioner navodno nameravao da uplati pet miliona evra na njen poraz od pet golova razlike od PSŽ-a – već da ce „crveno-beli” izaći u javnost sa konkretnim stvarima onda kada advokati završe svoj deo posla.

Neki mediji navode da se Zvezda nada milionskoj odšteti, međutim, u klubu to nisu mogli da potvrde, već su samo rekli da ce o tome odlučivati advokati, piše Politika. Naveli su i da cilj nije novac, vec da se odbrani ime i ugled kluba pred ozbiljnim klevetama.

Inače, kako piše list, Dipon Moreti, advokat za krivično pravo, u karijeri ima 144 oslobađajuće presude.

U njegovom portfoliju su neki od najvećih slučajeva u modernoj istoriji Francuske. Njegov branjenik je, na primer, Ivan Kolona, korzikanski nacionalista optužen za ubistvo prefekta Korzike Kloda Erinjaka 1998. godine.

Ovaj advokat branio je i Abdelkadera Moraha okrivljenog za davanje logističke podrške teroristima čiji je brat Mohamed Merah pre šest godina u Tuluzu ubio sedam ljudi.

Jedan od najvećih protivnika Crvene zvezde, predsednik Olimpika iz Marseja, Bernard Tapi, takođe je klijent Dipon Moretija.

Dipon Moreti je advokat i najboljeg rukomentaša sveta Nikole Karabatića, francuza srpskog porekla koji je pre šest godina optužen za nameštanje rezultata zbog čega je kažnjen sa 10 000 evra.

Što se tiče Antoana Vea, drugog partnera kancelarije koju je Zvezda angažovala, on se istakao u predmetima vezanim za tržište umetničkih dela.

Zastupa i električara nekada zaposlenog kod Pabla Pikasa optuženog za krađu 271 dela slavnog slikara, piše Politika.

Inače, poslovni direktor FK Crvena zvezda Stefan Pantović otputovao je u Pariz kako bi obavio razgovore sa angažovanim advokatima o tužbi protiv francuskog lista „Ekip“, nakon pisanja o nečasnim radnjama pre meča Pari Sen Žermena i Crvene zvezde u Ligi šampiona.

Zvezda namerava da tuži francuski list i zato se razmatraju sve opcije u tom slučaju, posle objave da je neimenovani funkcioner Zvezde hteo da plati čak pet miliona evra na ubedljiv poraz u Parizu.

Francuski mediji preneli su da je istraga otvorena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar