U trendu

Zvezda: Bokan sazvao nelegalan sastanak klubova ABA lige

BEOGRAD – Košarkaški klub Crvena zvezde oglasio se saopštenje u kojem navodi da je predsednik KK Budućnost Dragan Bokan sazvao nelegalni sastanak klubova ABA lige.

„KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je predsednik KK Buducnost VOLI Dragan Bokan, ponovo dajuci sebi ingerencije i prava koje mu nikako ne pripadaju, sazvao nelegalni sastanak klubova ABA lige, koji bi trebalo da se održi u 14 casova, zbog kako je navedeno „novonastale situacije u ABA ligi“. Među pozvanim klubovima se ne nalazi i KK Crvena zvezda“, navodi se u saopštenju crveno-belih.

„Novonastala situacija je blokada racuna ABA lige jtd u Zagrebu, od strane „Rajfajzen Banke“ sa sedištem u Zagrebu uz obrazloženje da ce tako ostati do daljeg dok se „ne urede pravni akti lige“ koji podsecamo, nisu uredeni već pet godina i zbog čega je KK Crvena zvezda i tužila ABA ligu 02.02.2020.godine“, navode sa Malog Kalemgdana.

Zvezda podseća i da je u međuvremenu postignuto i vansudsko poravnanje, ali je ono, kao ističu, propalo zbog opstrukcije predsednika KK Budućnost Dragana Bokana.

„Zato ovaj poziv Dragana Bokana vidimo kao još nelegalan i nezakonit korak suprotan svim aktima i pokušajima da pravno uredimo ligu koja je u vlasništvu svih klubova. Takođe, kao klub moramo da primetimo da ovakvu zabrinutost i brzinu nismo videli u poslednjih 15 meseci, kada je zbog istog razloga (neuredeni akti lige) 01.07.2019. godine blokiran račun ABA lige jtd u Beogradu, zbog čega je KK Crvena zvezda mts intervenisala u više navrata, tražila hitno uredenje lige i povratak u pravne okvire, jer novac kojim se finansira liga od njenog postojanja dolazi iskljucivo i jedino od TV prava –a to je novac koji dolazi iz Srbije“, ističe se u saopštenju.

„KK Crvena zvezda mts daje na uvid javnosti dopis koji je uputila 08.10.2020. godine svim klubovima ABA lige jtd, pa i KK Budućnost i Draganu Bokanu, u kome je zatražila hitno sazivanje Skupštine ABA lige i povratak zakonu i pravu, bez koga ABA liga neće opstati“, zaključuje se u sopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.