U trendu

Zvezda deklasirala Radnik i pobegla sedam bodova Partizanu

BEOGRAD – Fudbaleri Crvene zvezde savladali su sinoć ubedljivo Radnik iz Surdulice sa 6:0 (1:0) u četvrtom kolu Superlige i stekli sedam bodova prednosti u odnosu na večitog rivala Partizan.

Ekipa trenera Dejana Stankovića posle četiri odigrana kola ima maksimalan učinak i 12 osvojenih bodova, dok su crno-beli posle večerašnjeg poraza u Novom Pazaru (1:0) ostali na pet bodova.

Crveno-beli su se trijumfom na stadionu „Rajko Mitić“ osvetili ekipi Radnika, koja im je prošle sezone nanela jedini poraz u šampionatu i otkinula pet bodova.

Aktuelni šampion Srbije poveo je u 12. minutu pogotkom Mirka Ivanića posle sjajne asistencije petom povratnika u napad Crvene zvezde Aleksandra Pešića.

Na 2:0 povisio je Kings Kangva u 64. minutu, možda i najlepšim golom u dosadašnjem toku Superlige. Treći gol postigao je Aleksandar Katai u 71. minutu, koji je prethodno dva puta pogađao okvir gola gostiju.

Četvrti gol na meču bio je delo Milana Pavkova u 76. minutu, a napadač Zvezde već ima pet golova u šampionatu ove sezone na svom kontu.

Da na Marakani „pukne petarda“ postarao se Gelor Kanga u 83. minutu iz penala, a dva minuta kasnije konačnih 6:0 postavio je Osman Bukari.

Meč na najvećem srpskom stadionu kasnio je 13 minuta zbog nestanka električne energije, koji se desio dvadesetak minuta pre predviđenog termina za početak utakmice.

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivom pobedom najavili su da su u dobrom ritmu uoči evropske premijere i duela protiv Pjunika iz Jerevana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, koji će se odigrati u sredu, 3. avgusta (20.45) na stadionu „Rajko Mitić“.

Posle četiri odigrana kola u šampionatu Srbije crveno-beli imaju impozantnu gol-razliku 17:1.

U okviru 4. kola Superlige sutra se sastaju: Radnički (K) – Vojvodina (17.30), Napredak – Javor (21.00) i Spartak – Voždovac (21.00), dok su u nedelju na programu mečevi Radnički (N) – TSC (18.55), Kolubara – Mladost (L) (21.00) i Mladost GAT – Čukarički (21.00).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.