U trendu

Zvezda i Mega ubedljivi, FMP bolji od Metalca

Košarkaši Crvene zvezde pobedom su počeli odbranu titule šampiona Srbije, pošto su danas u Beogradu slavili protiv Tamiša sa 94:54 (18:9, 29:20, 17:15, 30:10) u prvom kolu Super lige.

Ekipa Tamiša pružila je solidan otpor crveno-belima u prvih 15 minuta utakmice, imala je rezultatski priključak, ali je tim Dejana Radonjića u finišu prvog poluvremena pojačao tempo, pa je na veliki odmor otišao sa 18 poena prednosti (47:29).

Zvezda je u drugom poluvremenu zaigrala nešto opuštenije , ali Tamiš to nije iskoristio, pa su crveno-beli rutinski priveli meč kraju.

U redovima Zvezde, koja je na kraju slavila sa ubedljivih 40 poena razlike, igrali su svi igrači, osim Marka Gudurića.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Marko Simonović sa 15 poena, Nemanja Dangubić je dodao 12, a Kvinsi Miler 11 poena. U redovima Tamiša najbolji je bio Nikola Vujović sa 11 poena.

Do prve pobede stigli su i košarkaši Mega Leksa, koji su na svom terenu bili bolji od Konstantina sa ubedljvih 93:63.

Megu je do pobede predvodio Rade Zagorac sa 20 poena, Petar Popović je ubacio 18, a Ivica Zubac 16 poena. U niškoj ekipi najefikasniji i jedini sa dvocifrenim učinkom bio je Nemanja Gudžić sa 11 poena.

Košarkaši FMP-a napravili su iznenadjenje u prvom kolu, pošto su u gostima pobedili Metalac sa 84:80.

Najefikasniji u redovima FMP-a bio je Ognjen Dobrić sa 25 poena, dok je u valjevskom timu najbolji bio Nikola Jevtović sa 27 poena.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.