U trendu

Zvezda ispisala istoriju Lige šampiona: Ovo nikome do sada nije pošlo za rukom

Crvena zvezda plasirala se sinoć u grupnu fazu Lige šampiona. U dve utakmice srpski prvak izbacio je Young Boyse zbog gola više u gostima.

Zvezda je tako drugi put zaredom ušla u grupnu fazu Lige šampiona, što je sjajan rezultat, ali taj uspeh je još i veći ako ste uzme u obzir činjenica da su crveno-beli drugu godinu zaredom do elitnog dela takmičenja morali doći na najteži mogući način – od prvog kola kvalifikacija.

Prošle sezone Zvezda je prošla u Ligu šampiona od prvog pretkola. Pre njih to su uradila još samo četiri kluba, ali Zvezda je jedina koja je uspela da prođe četiri pretkola do Lige šampiona, jer je ranije pobeda u trećem pretkolu donosila elitno takmičenje. Zvezda je sada ponovila taj uspeh i postala prvi klub kojem je to pošlo za rukom. Zvezda je ovo leto redom izbacivala Suduvu, Helsinki, Kopenhagen i Young Boys.

Također, pre dve sezone Zvezda je izborila nastup u grupnoj fazi Lige Evrope tako što je krenula od prvog pretkola. Prošli su 12 evropskih pretkola u nizu, prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.