U trendu

Zvezda pisala Piksiju: Tražimo izuzeće sudije Jovanovića

BEOGRAD – Fudbalski klub Crvena zvezda poslao je danas zvanično pismo selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju u kojem se traži da najbolji srpski sudija Srđan Jovanović ne sudi predstojeći 167. večiti derbi.

„Poštovani g. Stojkoviću,

Obraćamo Vam se povodom nastavka prvenstva Srbije gde nas od vikenda očekuju veoma važni mečevi plej ofa, a sa posebnim akcentom na sledeću derbi utakmicu između FK Crvena zvezda i FK Partizan. Želimo da se nastavak prvenstva odigra što regularnije i sa tim u vezi moramo da Vam ukažemo na probleme delegiranja i ocenjivanja sudija“, navodi se u pismu koje je potpisao predsednik Svetozar Mijailović.

FK Crvena zvezda uvažava stručnost i reputaciju sudije Srđana Jovanovića, ali Vas molimo da zbog njegove klupske pripadnosti njega više ne delegirate za utakmice Crvene zvezde, navode sa Marakane.

„Radi se verovatno o odličnom sudiji, jednom od najboljih koga trenutno imamo. Međutim, imajući u vidu da je sudija Srđan Jovanović osvedočeni navijač FK Partizan, a u vezi sa tim i niz njegovih prethodnih pogrešnih odluka koje su direktno bile na štetu Crvene zvezde, što je simptomatično za sudiju takvog renomea i ugleda, smatramo da je neprihvatljivo da sudija Jovanović sudi u bilo kojoj utakmici koju igra FK Crvena zvezda a posebno u narednom derbiju“.

Oni napomenju dve prethodne greške sudije Jovanovića koje su bile kako kažu direktno u korist FK Partizan, a direktno i indirektno na štetu Zvezde.

“ 22.09.2019. godine: ponšten regularan gol Nemanje Milunovića na derbi utakmici FK Crvena zvezda – FK Partizan pri rezultatu 0:0, u 76. minutu utakmice, zbog navodnog prethodnog faula nad golmanom koji nije postojao; 06.03.2022. godine: dosuđen nepostojeći penal za Partizan na utakmici FK Spartak –

FK Partizan, pri rezultatu 0:0, u 84. minutu utakmice, nakon zakasnele reakcije sudije

Srđana Jovanovića iz „VAR sobe“ i ubeđivanja glavnog sudije da mora da svira penal.

Napominjemo, ističu iz Zvezde, da su obe gore navedene greške sudije Jovanovića potvrđene i od strane
sudijske komisije FŠ.

„Imajte u vidu da je FK Crvena zvezda prethodno već tražio izuzeće sudije Jovanovića, kao i da smo 07.03.2022. godine dostavili FŠ zahtev da sve utakmice plej-ofa koje igraju i
Crvena zvezda i Partizan sude inostrane sudije. Nažalost do sada ne samo da FŠ nije izašao u susret zahtevima našeg najvećeg kluba, već nismo ni primili odgovor sa Vaše strane“.

Želimo da naredni derbi kao i nastavak sezone prođe u najboljem mogućem sportskom duhu i fer-pleju, kako na terenu, tako i van njega. S tim u vezi moramo pokazati međusobno puno
poštovanje i razumevanje što je oduvek bila vrlina FK Crvena zvezda.

„Nadamo se da ćete uvažiti naš zahtev imajući u vidu unapred iznete činjenice. FK Crvena zvezda prihvata
imenovanje bilo kog drugog sudije koji se nalazi na listi internacionalnih sudija FIFA i UEFA.

Na kraju molimo Vas da utičete da se obezbede u nastavku sezone fer i jednaki uslovi za sve klubove što uključuje i nesmetano korišćenje VAR tehnologije na svih preostalim mečevima Superlige Srbije imajući u vidu da smo svedoci brojnih problema po tom pitanju a što je u isključivoj i jedinoj nadležnosti FŠ. U očekivanju Vašeg zvaničnog izjašnjenja srdačno Vas pozdravljamo“, poručuju iz Zvezde.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.