U trendu

Zvezda pobedom završila regularni deo Super lige

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom sa 2:0 nad Borcem završili su regularni deo Super lige i na početku plej-ofa imaće tri boda više od drugoplasiranog Partizana.

Zvezda posle podele bodova ima 40 bodova, tri viÅ¡e od „večitog“ rivala, koji je u 30. prvenstvenom kolu posle preokreta u gostima pobedio Novi Pazar sa 3:1.

Strelci za crveno-bele protiv Borca na stadionu „Rajko Mitić“ bili su Gelor Kanga iz penala u 36. i Ričmond Boaći u 87. minutu, a poÅ¡to je DÅŸon Ruis promaÅ¡io jedanaesterac.

Arbitar Nenad Djokić je dodelio Zvezdi prvi penal penal posle duela u kaznenom prostoru Borca, u kom je Nemanja Janičić oborio Srdjana Plavšića. Drugi je dosudjen posle prekršaja Miloša Markovića nad Ruisom.

Pre prvog gola obe ekipe su imale prilike, a najbolju Borac u 25. minutu, kada je Miroljub Kostić šutirao posle loše reakcije domaćih fudbalera, ali je Filip Manojlović odlično odbranio.

Zvezda je bila bolja u drugom poluvremenu i imala nekoliko dobrih prilika, a u 51. minutu joj je poništen pogodak, zbog ofsajda Srdjana Vujaklije. Pomoćni sudija je podigao pa spustio zastavicu, glavni arbitar je pokazao na centar, ali se brzo predomislio.

Borac je takodje imao šanse, a najbolju u 84. minutu, kada je Milan Maričić šutirao, ali mu je udarac izblokiran, posle čega je lopta otišla u korner. Zvezda je ubrzo posle toga postigla drugi pogodak.

Trener crveno-belih Miodrag BoÅŸović promenio je tim, u koji je uvrstio Stefana MiloÅ¡evića na levog beka, a UroÅ¡a Račića na poziciji zadnjeg veznog. Mihailo Ristić je igrao levo krilo, a Damjan Le Talek Å¡topera umesto suspendovanog Abrahama Frimponga.

Napad je, kao što je i najavljeno predvodio Vujaklija, koga je u drugom delu zamenio Boaći. Ruis se posle povrede vratio u tim, pošto je ušao u igru u drugom poluvremenu.

Utakmicom protiv Borca nastavljena je loša poseta na stadionu Zvezde, pošto je susret pratilo malo više od dve hiljade ljudi.

Plej-of Super lige Srbije počeće u utorak, a već tada će se igrati „večiti“ derbi, od 17.30 na stadionu „Rajko Mitić“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.