U trendu

Zvezda ponovo bolja od Mege, vodi sa 2:0

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 2:0 protiv Mega Leksa u finalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige, pošto su večeras u Beogradu slavili sa 93:74 (26:21, 26:18, 20:21, 21:14).

Zvezdu su do druge pobede u finalu predvodili Marko Simeunović sa 16 poena, Kvinsi Miler je dodao 11, dok su Tarens Kinzi i Branko Lazić utakmicu završili sa po 10 ubačenih poena.

Najefikasniji u ekipi Mege bio je Nikola Ivanović sa 22 poena, dok su Danilo Nikolć i Rade Zagorac postigli po 16.

Utakmica u dvorani „Aleksandar Nikolić“ odigrana je pred oko 3.000 gledalaca.

Prvo poluvreme današnje utakmice dosta je podsetilo na prvi meč, ali su ekipe, za razliku od pre dva dana, na početku bile bolje u odbranama. Nikola Ivanović namučio je košarkaše Zvezde, a imao je i solidnu podršku Danila Nikolića, pa je Mega posle šest i po minuta igre vodila s 15:12.

Od tog trenutka domaćin je zaigrao agresivnije, pa je na kraju prve četvrtine imao pet poena prednosti (26:21). Crveno-beli su nametnuli visok tempo u drugoj deonici u kojoj su stekli dvocifrenu prednost, a uz to su postigli i nekoliko atraktivnih poena.

U istom ritmu Zvezda je nastavila i u trećoj četvrtini, pa je u jednom trenutku vodila i sa 71:54, ali je desetkovana Mega ipak u finišu uspela da s dve vezane trojke smanji zaostatak, a na kraju i dobije tu deonicu sa 21:20.

Gosti iz Sremske Mitrovice su zbog skraćene rotacije vidno bili umorni u poslednjoj četvrtini, a i zbog velikog broja ličnih grešaka su slabije odigrali u odbrani. Zvezda je to iskoristila i na kraju osvarila drugu pobedu u finalnoj seriji.

Treća utakmica finalne serije plej-ofa Jadranske lige igraće se u ponedeljak od 20.30 u Sremskoj Mitrovici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar