U trendu

Zvezda posle produžetka poražena od Zenita

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu posle produžetka od ekipe Zenita sa 76:80 (21:29, 21:15, 15:6, 12:19, 7:11), u utakmici 18. kola Evrolige.

Crveno-beli su doživeli 11. poraz i nalaze se na 13. poziciji na tabeli Evrolige, dok je tim Ćavija Paskvala sa skorom 12/6 na četvrtom mestu.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Nejt Volters sa 21 poenom, Ostin Holins je dodao 15, Nikola Kalinić 13, dok je Luka Mitrović utakmicu završio sa 11 poena.

Zenit je do pobede vodio Bili Beron sa 25 poena, Džordan Miki je ubacio 13, dok je Džordan Lojd postigao osam poena uz devet skokova.

Zvezda je dobro počela meč pa je predvodjena Voltersom i Holinsom povela sa 18:10. Medjutim, Zenit je od tog trenutka napravio seriju 19:3 i na prvi odmor je otišao sa devet poena prednosti – 29:21.

Zenit je u drugoj deonici održavao prednost sve do dva i po minuta pre kraja kada su crveno-beli serijom 7:0 stigli do vodjstva 40:38, ali je Beron sa dve vezane trojke ponovo vratio prednost na stranu gostujućeg tima.

Na veliki odmor se otišlo s vodjstvom Zenita od 44:42, ali je treću četvrtinu bolje počela Zvezda koja je poenima Kuzmića i Kalinića stigla do 50:44. Izabranici Dejana Radonjića su sjajnom odbranom sačuvali prednost, pa su pred poslednjih deset minuta imali sedam poena viška na svom kontu (57:50).

Zvezda u poslednjoj deonici nije uspela da prelomi meč, a najzaslužniji za to bio je Beron, pa je ruski tim na tri minuta pre kraja stigao do izjednačenja – 65:65.

U neizvesnoj završnici, prvo je Mitrović bio siguran sa linije za slobodna bacanja, potom je Lojd pogodio za novo izjednačenje Zenita (69:69), nakon čega Zvezda nije iskoristila napad za pobedu, pa je meč otišao u produžetak.

U dodatnih pet minuta bolje se snašao Zenit koji je predvodjen Lojdom uspeo da upiše 12. pobedu u Evroligi.

Košarkaši Zvezde će u narednom kolu Evrolige dočekati Fenerbahče, dok će Zenit gostovati Milanu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.