U trendu

Zvezda predlaže odlaganje izborne Skupštine FS Srbije

BEOGRAD – Fudbalski klub Crvena zvezda predložio je danas da se izborna Skupština FS Srbije odloži za period od 90 dana kako bi fudbalska reprezentacija Srbije imala neophodan mir pred Mundijal u Kataru.

Izvršni odbor FS S je izbornu Skupštinu zakazao za 31. oktobar, a klub iz Ljutice Bogdana oštro se protivi kandidaturi Nenada Bjekovića za predsednika saveza.

„Imajući u vidu nastupajuće Svetsko prvenstvo u fudbalu za koje je našoj reprezentaciji potrebna puna podrška i mir, a s obzirom da ne može da se postigne konsenzus relevantnih faktora oko izbora predsednika, FK Crvena zvezda predlaže odlaganje izborne sednice Skupštine FŠ za period od 90 dana. Smatramo da sadašnje rukovodstvo FŠ treba da završi trenutni ciklus i da predvodi reprezentaciju naše zemlje na narednom Svetskom prvenstvu“, kaže se u saopštenju FK Crvena zvezda i dodaje:

„Nelogično je da se izborna Skupština FŠ zakazuje svega petnaest dana pred početak najvažnijeg događaja u reprezentativnom fudbalu. Na ovaj način pojedinci zloupotrebljavaju dosadašnje dobre igre naše reprezentacije sa namerom da zauzmu funkcije naredne četiri godine“..

Bjeković nikako nije po volji uprave kluba sa Marakane, koja njegovu kandidaturu doživljava kao čin neprijateljstva.

„FK Crvena zvezda ne može i neće prihvatiti izbor Nenada Bjekovića za novog predsednika FS S jer je s obzirom na istoriju odnosa Bjekovića i Crvene zvezde, izbor Bjekovića čin neprijateljstva prema našem klubu. Nećemo prihvatiti da se na ovakav način bira predsednik fudbalskog saveza, bez uvažavanja interesa našeg najvećeg kluba, bez konsultacija sa najvećim klubom u Srbiji, a sve pod plaštom neophodnog mira koji je potreban našoj reprezentaciji. Sada reprezentacija jeste apsolutni prioritet za sve u srpskom fudbalu, ali od januara će prioritet biti domaći šampionat, borba za titulu i razvoj fudbala generalno“, poručili su iz Ljutice Bogdana.

Rukovodstvo Crvene zvezde istaklo je da ne želi da se ponovi „scenario kao pod vođstvom Tomislava Karadžića“, kog na Marakani vide kao najvećeg krivca za neuspehe u periodu od pre 10-15 godina.

„Ne želimo da dozvolimo da Srbija opet bude svedok ponavljanja istog scenarija kao pod vođstvom Tomislava Karadžića i istog modusa operandi rukovođenja FS S na direktnu štetu FK Crvena zvezda i srpskog klupskog fudbala. Kao što smo naveli, želimo reprezentaciji veliki uspeh u Kataru i ne želimo dalju polemiku na ovu temu, već mir koji će se obezbediti odlaganjem izbora za period od 90 dana“, naveli su, između ostalog, iz FK Crvena zvezda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.