U trendu

Zvezda protiv Omonije za jesen u Evropi

NIKOZIJA – Fudbaleri Crvene zvezde danas protiv Omonije u Nikoziji igraju utakmicu kojom mogu da obezbede mesto u plej-ofu za Ligu šampiona i ÄŤetvrtu uzastopnu jesen u grupnoj fazi nekog evropskog takmiÄŤenja.

Ukoliko crveno-beli pobede kiparskog šampiona obezbediće mesto u Ligi Evrope, a za plasman u Ligu šampiona igraće protiv Olimpijakosa.

„Svi koji su imali probleme sa lakšim povredama su ozdravili, na našu sreću i izaći ćemo u najboljem sastavu koji imamo“, poruÄŤio je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković.

On je na zvaničnoj konferenciji za medije u Nikoziji istakao da, pošto se igra samo jedna utakmica, uz to u gostima, sigurno neće kalkulisati.

„Temperatura je velika i to će sigurno biti vaĹľan faktor, ali kako je nama, tako je i njima. Imamo istorijsku priliku da ÄŤetvrtu godinu zaredom igramo grupnu fazu u evropskim takmiÄŤenjima i svesni smo toga. Daćemo sve od sebe i nadamo se pozitivnom rezultatu“, rekao rekao je Stanković.

Analizirao je pažljivo Stanković ekipu Omonije.

„Iskusni su i svakom trenutku znaju šta da rade sa loptom i bez nje. ProuÄŤavali smo ih, i odliÄŤno funkcionišu timski, iako imaju kvalitetne pojedince. Zaista su grupa na terenu. Znamo njihove vrline i mane i spremni smo za sutrašnji meÄŤ“, zakljuÄŤio je Stanković.

Utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Omonije i Crvene zvezde igra se od 17 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.