U trendu

Zvezda sigurno pobedila Budućnost i stavila tačku na ligaški deo prvenstva

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu Budućnost sa 82:66 (27:22, 23:23, 16:14, 16:7), u poslednjoj utakmici 26. kola Jadranske lige kojom je završen regularni tok takmičenja.
Budućnost je nakon večerašnjeg poraza ostala na četvrtom mestu, pa će tako u polufinalu Jadranske lige igrati upravo protiv Zvezde, koja je još ranije obezbedila prvo mestu u regionalnom takmičenju.
Zvezdu je do pobede u dvorani „Aleksandar Nikolić“ pred oko 3.800 gledala predvodio Čarls Dženkins sa 21 poenom i pet asistencija i tri skoka, dok je Ognjen Kuzmić dodao 14, a Luka Mitrović 13.
U ekipi Budućnosti istakao se Markus Vilijams sa 14 poena i pet asistencija, dok je Nemanja Gordić postigao 10. 
Oba tima su bila šuterski raspoloženi u prvoj četvrtini u kojoj je vidjeno nekoliko preokreta i atraktivnih poteza. Crveno-beli su pogodili sva četiri šuta za tri poena, dok je Budućnost imala isto toliko pogodaka, ali iz sedam pokušaja.
Gosti iz Podgorice nešto su bolje ušli u meč, posle tri minuta vodili su sa 10:5, ali je Zvezda uzvratila serijom 6:0, a svih šest poena postigao je Dženkins. Prvo je bio precizan za tri poena, a potom je poentirao za dva, uz faul.
Crveno-beli su pojačali odbranu u završnici prve četvrtine, naterili su rivala na nekoliko grešaka u organizaciji napada, što su iskoristili i stekli šest poena prednosti – 21:15. Budućnost je ipak uspela da zadrži nalet domaćina i na prvu pauzu ode sa samo pet poena zaostatka – 22:27.
Početkom druge četvrtine igralo se u nešto sporijem ritmu, a i ekipa Dejana Radonjića je posle samo 70 sekundi ispunila bonus, dok u napadu niko osim Dženkinsa nije mogao da pronadje ritam.
Zvezda je sredinom tog perioda jakom odbranom uspela da zaustavi Podgoričane, a na drugoj strani preciznim šutem za tri i serijom 16:4 po prvi put na meču dodje do dvocifrene prednosti – 47:34.
Budućnost je u poslednja dva minuta prvog poluvremena nošena raspoloženim Markusom Vilijamsom i Suadom Šehovićem došla do pet poena zaostatka – 45:50.
Poenima Dženkinsa i Ognjena Kuzmića Zvezda je na početku drugog poluvremena ponovo stekla osetniju prednost – 56:47. Beogradski tim podigao je nivo odbrane na viši nivo, Budućnost nije imala odgovor, i posle četiri minuta igre u nastavku crveno-beli imali su plus 13 – 60:47.
Gosti iz Podgorice su ipak ponovo uspeli da pronadju napadački ritam i serijom 8:0 pridju na osam poena zaostatka. Zvezda je posle 30 minuta igre vodila sa 66:59.
U poslednjoj deonici vidjena je velika borba i čvrsta odbrana na obe strane terena, ali su se crveno-beli ipak bolje snašli, Mitrović i Kuzmić pogadjali su iz reketa, dok je Marko Gudurić dvaput bio precizan za tri poena, što je Zvezdi donelo maksimalnih plus 19 – 80:61.
Zvezda je u laganom ritmu privela utakmicu kraju i tako regularni deo Jadranske lige završila na prvom mestu sa 25 pobeda i jednim porazom, dok je Budućnost četvrta sa skorom 18/8.
Pre početka utakmice na parket dvorane „Aleksandar Nikolić“ izašle su košarkašice Crvene zvezde koje su drugu godinu uzastopno osvojile Kup Milana Cige Vasojevića, a publika ih je pozdravila ovacijama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar