U trendu

Zvezda slaba za Bajern, Bavarci kaznili greške (video)

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su večeras od Bajerna u Minhenu 3:0 (1:0) u utakmici 1. kola B grupe Lige šampiona

Pred 70.000 gledalaca na Alijanc areni, među kojima je bilo više od 5.000 zvezdaša, golove za Bavarce postigli su Kingsli Koman u 33, Robert Levandovski u 80. i Tomas Miler u 90+1minutu.

https://www.youtube.com/watch?v=p5PSW1lY8vg

Francuz je postigao gol posle asistencije Ivana Perišića i greške Žandera, koji je zaboravio da ga isprati, a Poljak je iskoristio jedno loše uklizavanje Marka Gobeljića.

https://www.youtube.com/watch?v=_Iz2RUIij0g

Zvezda je samo dva minuta ranine imala veliku šansu da izjednači, ali je odličan udarac Marka Marina završio pored stative.

Na kraju Miler je postigao pogodak posle naivne reakcije Zvezdine odbrane nakon slobodnog udarca Tijaga Alkantare.

Prethodno, u prvom meču grupe Olimpijakos i Totenhem odigrali su 2:2.

U 2. kolu, 1. oktobra sastaju se Crvena zvezda – Olimpijakos i Totenhem – Bajern.

Borjan: Krivo mi je, ali glavu gore, ide derbi

Golman Crvene zvezde Milan Borjan rekao je da mu je baš krivo zbog poraza kod Bajerna 3:0, jer je rezultat previsok.

„Težak poraz, baš mi je krivo, dobili su nas na iskustvo. Mislim da se mnogo branimo, treba da izađemo, oslobodimo se. Ekipa je celo prvo poluvreme bila u grču, a nije bilo razloga za to. Ovo su najlepše utakmice za igru. Bože moj, treba da nastavimo, glavu gore, sad se spremamo za derbi u nedelju“, rekao je Borjan novinarima posle meča.

On nije hteo da izdvaja nikog iz bavarskog tima.

„Oni kao ekipa igraju odlično, a svi su vrhunski igrači, nema potrebe bilo koga da izdvajamo. Igrali su odlično i zasluženo su pobedili“, poručio je Borjan i posebno se zahvalio navijačima, koji su, kako je rekao bili 10 puta bučniji od domaćina.

Milojević: Moramo da učimo iz grešaka

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, posle poraza od Bajerna na startu Lige šampiona, izjavio je da je ekipa napravila nedopustive greške za visok nivo i da će morati iz njih da uči.

„Čestitam igračima Bajerna na pobedi, takođe i mojima na dobroj igri. Znali smo šta nas očekuje, došli smo velikom Bajernu, pretendentu da osvoji LŠ. Veliko iskustvo za nas što smo igrali na Alijanc areni. Nismo se uplašili, pokušali smo da ih onemogućimo i da suzimo prostore, sa tranzicijom i da ugrozimo. Nije nam uspevala bolja cirkulacija u sredini, lako smo gubili lopte. U drugom delu smo neke stvari ispravili, probali smo kroz posed da napadnemo njihovu zadnju liniju“, rekao je Milojević na konferenciji za medije.

On je dodao da, kako je naveo, ostaje žal što smo primili drugi ili treći gol, pogotovo treći na ovom nivou ne sme da se prima.

„Bio je to neki vid pada koncentracija. Tek je prvo kolo, grupna faza, izvući ćemo pouke. Bajern zna surovo da vas kazni. Imali smo i tu šansu Marina kod aktivnog rezultata 1:0, mogli smo da okrenemo. Sa tim drugim golom je utakmica i bila rešena“.

Milojević je istakao da je bilo mnogo grešaka u prvoj trećini terena.

„Ne bih da ulazimo ko je pogrešio. Mnogo je ranije izgubljena lopta kod gola. Imali smo ozbiljnih problema u prvom poluvremenu. Probali smo da napravimo neke izmene, nije lako, kad pogrešite jednom, postaju teške nove. Ovo je visok nivo. Nažalost, moramo na greškama da učimo“, zaključio je Milojević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.