U trendu

Zvezda slavila protiv Mornara u Baru

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Baru ekipu Mornara sa 87:65 (23:7, 24:18, 19:25, 21:15) u odloženoj utakmici 23. kola ABA lige.

Crveno-beli su upisali 22. pobedu od početka sezone i drugi su na tabeli regionalnog takmičenja, dok je Mornar na 12. poziciji sa skorom 8/17.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nemanja Nedović sa 20 poena, 13 je dodao Luka Mitrović, Nikola Ivanović deset, dok su Stefan Lazarević i Filip Petrušev postigli po devet poena.

U timu Mornara najbolji je bio Gregor Glas sa 19 poena, uz šest ubačenih trojki, dok je Petar Vujačić meč završio sa 14 poena.

Zvezda je sjajno počela meč u Baru – prvu četvrtinu dobila je sa ubedljivih 23:7, a na veliki odmor je otišla s vođstvom 47:25. 

Izabranici Duška Ivanovića su održavali dvocifrenu prednost do polovine poslednje deonice kada je Mornar, predvođen Glasom, prišao na samo šest poena zaostatka. Međutim, Zvezda je taj nalet domaćeg tima odbila serijom 9:0 i tako stavila tačku na ovaj meč.

Crveno-belima je do kraja ligaškog dela ABA lige ostao još odloženi meč trećeg kola protiv Cedevita Olimpije, koji je na programu 24. aprila. Na drugoj strani, košarkaši Mornara će dan ranije igrati protiv Igokee, odloženi meč 14. kola.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.