U trendu

Zvezda ubedljiva protiv Efesa u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beograd ekipu Efesa sa 94:75 (20:25, 29:20, 19:22, 26:8), u utakmici 27. kola Evrolige.

Zvezdu je do pobede vodio Fakundo Kampaco sa 22 poena, uz sedam asistencija, Ognjen Dobrić je postigao 15 poena, dok su po 10 dodali Luka Mitrović (četiri skoka) i Bendžamin Bentil.

Efes je bio oslabljen neigranjem Vasilija Micića i Šejna Larkina, a najbolji učinak u istanbulskom timu imao je Ante Žižić sa 16 poena.

Poen manje je postigao Rodrig Buboa, a po 12 poena su upisali Vil Klajburn (devet skokova i četiri asistencije) i Amat M’Baje (šest skokova).

Efes na 11. mestu Evrolige ima polovičan skor 13/13, dok je Zvezda prekinula niz od dva vezana poraza i sada na 13. mestu ima skor 12/15.

Dvostruki uzastopni prvaci Evrope su tokom cele prve četvrtine bili u vođstvu, a Zvezdu je u igri držao Dobrić sa 12 poena.

Posle zakucavanja Klajburna Efes je u finišu prve deonice poveo sa 18:25, da bi četvrtinu poenima okončao igrač Zvezde Hasan Martin (20:25).

Početak druge četvrtine doneo je dve vezane trojke Kampaca, posle čega su crveno-beli smanjili na jedan poen razlike (26:27).

Efes je odgovorio sa sedam vezanih poena, ali je domaći klub u nastavku napravio seriju 10:0, koja je zaključena novom trojkom Kampaca.

Argentinski igrač je tako doveo svoj tim do prvog vođstva na utakmici sredinom druge četvrtine (36:34), a Efes ubrzo preko Žižića dolazi do izjednačenja (40:40).

Na poluvreme Zvezda je otišla sa četiri poena razlike (49:45), nakon što je u samoj završnici četiri slobodna bacanja pogodio Kampaco.

Samo dva minuta u drugom poluvremenu bilo je dovoljno crveno-belima da prvi put dođu do dvocifrene prednosti (55:45), posle treće trojke Dobrića.

Efes se nije predavao i u završnici treće četvrtine posle poena Elajdže Brajanta prelazi u vođstvo (66:67), da bi Filip Petrušev uz zvuk sirene prednost vratio na stranu Zvezde (68:67).

Brajant je početkom poslednje deonice pogodio trojku za plus dva Efesa (68:70), a od tog momenta Zvezda pravi seriju 15:2.

Četiri i po minuta pre kraja duela drugu tehničku grešku i automatsko isključenje dobio je trener gostiju Ergin Ataman, a njegov tim nije imao snage da dođe do novog preokreta.

Zvezda je kontrolisala razliku i posle poena Mitrovića na tri minuta i 20 sekundi pre kraja povela sa plus 14 (88:74), a zatim je uspela i da poveća rezultat.

Zvezdu u petak očekuje gostovanje Panatinaikosu u Atini, dok Efes dočekuje Makabi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.