U trendu

Zvezda za „delije“ i Marka Ivkovića deklasirala Galatasaraj

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su porazili turski Galatasaraj sa 77:58 (20:17, 28:12, 16:13, 13:16) u meču 23. kola Evrolige.

Zvezda se posle ovog trijumfa nalazi na šestoj poziciji, sa mečom više od Panatinaikosa, od koga ima lošiji međusobni skor.

Domaći su blistali od samog starta meča a u tome se najviše istakao Branko Lazić koji je meč završio sa 17 poena, uz po dva skoka i ukradene lopte. Najveću prednost crveno-beli su stekli u drugoj četvrtini nakon koje je svima koji su gledali meč bilo jasno da je pobeda na dlanu.

Ognjen Kuzmić postigao je 16 poena uz osam uhvaćenih lopti, Marko Simonović je dodao 12 poena, Čarls Dženkins 11 a Dion Tompson 10 poena uz šest skokova. U timu Galatasaraja najefikasniji igrač bio je Vladimir Micov sa 11 poena.

Meč je imao i svoj tužan uvod pošto su košarkaši Zvezde dobili neku vrstu zadatka od „delija“ da pobede za Marka Ivkovića, momka koji je pre dve godine tragično nastradao u Istanbulu kada su ga ubili huligani Galatasaraja.

Što se Evrolige tiče, Zvezda i narednog četvrtka ima rivala u Beogradu a to će biti Bamberg, da bi onda imala pred sobom i dva gostovanja – Realu i Armaniju.

Inače, Ognjen Kuzmić je pre početka utakmice primio nagradu za najkorisnijeg igrača Evrolige u januaru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar