U trendu

Zvezdi derbi, Partizan upisao i sedmi uzastopni poraz

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras na svom terenu ekipu Partizana sa 73:64 (15:14, 26:20, 16:16, 16:14), u derbi meču 21. kola ABA lige.

Crveno-beli su upisali 15. pobedu u regionalnom takmičenju, dok je Partizan vezao i sedmi uzastopni poraz u ABA ligi i sada ima skor 7/13.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Duop Rit sa 15 poena, uz sedam skokova,  poen manje ubacio je Dejan Davidovac, Kori Volden je postigao 12, a Džordan Lojd i Ognjen Dobrić po deset.

U redovima Partizana najbolji je bio Rašon Tomas sa 17 poena, 12 je ubacio Nikola Janković, dok je Ognjen Jaramaz dodao deset.

Crvena zvezda je, predvodjena Davidovcem, povela u prvoj četvrtini sa 10:6, Partizan je odgovorio serijom 6:0 i vodjstvom od 10:12, ali je Volden trojkom vratio prednost domaćem timu na kraju tog dela igre – 15:14.

Kako je završena prva, tako je počela druga četvrtina – trojkom Voldena. Na njegove poene nadovezali su se Radanov i Noko pa je Zvezda serijom 10:0 otišla na 22:14. Seriju crveno-belih prekinuo je Trifunović trojkom, ali su crno-beli nakon toga stali.

Zvezda je serijom 20:5 u drugoj deonici stigla do velikih 16 poena prednosti (35:19), nakon čega je usledila pauza koja je trajala više od deset minuta.

Naime, Trifunović je zakucao preko Rita, nakon čega je došlo do koškanja Tomasa i Lojda. Sudije su potom gledale snimak i posle više od deset minuta većanja presudile su da Ritu dosude faul, a Tomasu i Lojdu po nesportsku grešku.

Partizan je od tog trenutka, sa linije za slobodna bacanja, uspeo da prepolovi deficit pa se na veliki odmor otišlo rezultatom 41:34.

Crno-beli su poenima Radovanovića i Jankovića na početku treće četvrtine prišli na samo tri poena zaostatka, ali je Zvezda vrlo brzo odgovorila i ponovo pobegla na deset poena razlike (52:42).

Košarkaši Zvezde su u poslednju deonicu ušli sa sedam poena prednosti (57:50), da bi do kraja meča potpuno kontrolisali dešavanja na terenu, a pitanje pobednika u ovom derbiju rešeno je nakon što Partizan skoro šest minuta nije postigao koš.

Partizan će u narednom kolu dočekati Mornar, dok će crveno-beli sledeće nedelje odigrati dva meča u regionalnom takmičenju – prvo će dočekati Cibonu, a potom će gostovati Budućnosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.