U trendu

Zvezdino pojačanje: Znam gde sam došao, želim u Ligu šampiona

Kostarikanski fudbaler Džon Hairo Ruiz potpisao je danas trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom i poručio da je glavni razlog dolaska ambicija kluba da uđe u Ligu šampiona.

Doskorašnji krilni napadač Dnjepra na stadionu Rajko Mitić predstavljen je kao najveće pojačanje do sada i zadužio dres sa brojem sedam.

„Srećan sam što sam postao igrač Zvezde. Došao sam u veliki klub, znam da je beležio velike uspehe u prošlosti. Svideo mi se projekat kluba i priče o Ligi šampiona, u potpunosti se uklapam“, rekao je Ruiz, koji za reprezentaciju Kostarike odigrao četiri meča i dao jedan gol.

On je dodao da je dobio odlične utiske o klubu i poručio da je odbio finansijski jaku ponudu turskog Kajzerija.

„Ne osećam pritisak u ovako velikom klubu, znam da su velika očekivanja. Daću sve od sebe da pomognem“, naveo je bivši fudbaler Deportivo Saprise, Muskrona, Ostendea i Lila.

Ruiz je istakao da veruje da će mu partije u Crvenoj zvezdi pomoći da se vrati u nacionalni tim.

„Trenutno ne razmišljam previše o tome, ali se nadam da poziv neće izostati“, rekao je Ruiz i kratko se osvrnuo na karijeru u Lilu kada je trenirao sa Edenom Azarom, Dmitrijem Pajeom, Džoom Kolom.

„Oni su mi mnogo promenili mentalitet i sada i ja razmišljam pobednički. Naučio sam da napornije radim i treniram“.

Poslovni direktor Stefan Pantović izjavio je da je Zvezda dovela veliko pojačanje.

„Imao je još ponuda, ostali klubovi pričali su o novcu. To nam je rekao njegov menadžer“, istakao je Pantović, uz konstataciju da klub minimalizuje rizik kako bi se izbegli finansijski problemi i plate igračima bile redovne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.