U trendu

Zvezdinom timu 1.200.000 evra bonusa

Fudbaleri i stručni štab Crvene zvezde dobiće ukupno 1.200.000 evra bonusa za ulazak u grupnu fazu Lige Evropa.

„Zaslužili su to, obradovali su naciju, ostvarili san čekan 10 godina i treba da budu nagradjeni“, rekao je generalni direktor kluba Zvezdan Terzić u razgovoru s novinarima.

Zvezda je plasmanom od Evropske fudbalske unije (UEFA) zaradila 3.250.000 evra.

Deo je potrošen na premije, a milion i po evra od toga će otići menadžeru Milanu Ćalasanu za zaostali dug.

Preostalih pola miliona evra utrošeno je na plate svih zaposlenih u klubu.

„Nikome se ništa ne duguje, ni igračima, ni zaposlenima. Izmirujemo sve obaveze, imamo stabilnu situaciju. I da dodje do malih zastoja i kašnjenja, nadam se da će biti razumevanja jer smo se svesno odrekli novca koji smo mogli da dobijemo od transfera“, rekao je Terzić.

Crvena zvezda je dobila i bonus od 240.000 evra od glavnog sponzora Gasproma, koji će taj novac uplatiti sledeće nedelje.

Terzić je zahvalio ruskoj kompaniji na „razumevanju i pomoći svih ovih godina“.

„Sigurno i njima znači što je Zvezda posle 10 godina ušla u grupu i što će da se dres sa logom Gasproma videti širom Evrope“, kazao je generalni direktor Zvezde.

On je naveo da ta nagrada „nije Bog zna kakva“, s obzirom na veliki uspeh, ali da kada je potpisivan ugovor „verovatno niko nije očekivao da će to biti realno jednog dana“.

Zvezdi od televizijskih prava ne sledi novac, već sve ide u UEFA, što je Terziću posebno žao.

„U velikom smo minusu jer bi, s obzirom na protivnike u grupi, prihod od UEFA bio duplo ili troduplo veći od TV prava. Poznato je da su Englezi i Nemci najbolje platiše i da imaju najbogatije tržište TV pravima“, rekao je on.

Terzić je rekao da od prodaja ulaznica za grupnu fazu klub očekuje izmedju milion i po i dva miliona evra. Prodaja će početi 5. septembra.

„Očekujemo da veliki broj bude prodat u paketima jer ne verujem da će jedan pravi zvezdaš dozvoliti sebi luksuz da ostane bez ulaznica za ovakve spektakle“, rekao je Terzić.

Terzić je iskoristio priliku da zahvali navijačima Zvezde jer bez njih ekipa ne bi mogla da ostvari sve pobede u kvalifikacijama

„Zajedno sa njima, mi možemo sve“, istakao je Terzić.

Troškovi za obnovu samog stadiona „Rajko Mitić“ za utakmice protiv Arsenala, Kelna i BATE Borisova biće oko 400.000 evra. Teren će biti zamenjen do 9. septembra.

Crvena zvezda će prvu utakmicu u grupnoj fazi Lige Evropa igrati 14. septembra na stadionu „Rajko Mitić“ protiv beloruskog kluba BATE Borisov.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar