U trendu

Analitičar: Kurti izjavama o ratu tera investitore, imaćemo masovni egzodus građana

Politički analitičar iz Prištine Arben Fetoši rekao je da izjave premijera Kosova Aljbina Kurtija o mogućnosti rata sa Srbijom negativno utiču na javno mnjenje, i da mogu oterati potencijalne investitore, ali i naterati građane u masovni egzodus.

„Ako glavne institucije države govore o mogućnosti rata, onda su efekti ovog diskursa dvostruki. Kada se pomene rat, nemoguće je očekivati da kompanije pokažu interesovanje za ulaganje u našu zemlju, naročito ako se uzme u obzir da je Kosovo i dalje pod sankcijama Evropske unije“, rekao je Fetoši prištinskim medijima, prenosi Kosovo onlajn.

On smatra da, zbog Kurtijevih izjava, može doći i do masovnog egzodusa građana s Kosova.

„Već imamo novu situaciju sa liberalizacijom viza koju karakteriše masovni i uznemirujući odlazak građana. To je nepotreban diskurs. Naravno, zabrinutosti mogu biti stvarne i trajne i njih treba da rešavaju naše institucije, a ne da se na ovaj način komunicira s javnim mnjenjem. Prema tome, smatram da je greška što se građanima Kosova mesecima stalno govori o mogućnosti novih napada i izbijanja novog rata. Mladi će da gledaju na druge opcije i neće videti budućnost u sopstvenoj zemlji“, rekao je Fetoši.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar