U trendu

Basta: Dodiku je mesto u zatvoru, pozivam međunarodne institucije da otvore istragu

Bivši ministar privrede Rade Basta pozvao je danas međunarodne institucije da otvore istragu u slučaju „kriminalnih i korupcionaških poslova u regionu u koje je uključen predsednik Republike Srpske Milorad Dodik“.

Basta je u pisanoj izjavi rekao da Dodik podriva teško stečeni mir u regionu Zapadnog Balkana, kao i da je „umešan u korupciju i kriminal, te da mu je mesto iza rešetaka“.

Kazao je da je od suštinskog značaja da se uključe nezavisne međunarodne institucije i da se otvori nezavisna istraga koja će raščistiti sve „prljave poslove u koje je umešan Dodik“ u celom regionu.

„Međunarodne institucije raspolažu relevantnim podacima i zato ih pozivam da dostave sve informacije kako bi građani bili upoznati o kakvom se političaru zaista radi i od kakvog političara bi vlast u Srbiji morala da se ogradi. Potrebna je reakcija zemalja članica Kvinte i institucija Evropske unije jer su u pitanju prljavi poslovi koji se odvijaju u celom regionu“, naveo je Basta koji predvodi pokret Evropski put.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar