U trendu

Bilčik pohvalio Brnabić i čestitao joj na pokušaju dijaloga s opozicijom

Izvestilac Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je danas tokom sastanka sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić u Beogradu da je „sjajna vest što je politička atmosfera u državi bitno drugačija nego ranije, sa mnogo manje napetosti“.

Bilčik je čestitao Brnabić na zalaganju i trudu na uspostavljanju dijaloga sa svim parlamentarnim partijama, što je, prema njegovim rečima, veliki uspeh, saopštila je Skupština.

Brnabić se još jednom zahvalila Bilčiku na posvećenom radu i otvorenom i konstruktivnom odnosu prema Srbiji i dodala da je strateški spoljnopolitički cilj Srbije članstvo u EU.

Predsednica Skupštine kazala je da će tim putem nastaviti i da će tokom svog mandata zalagati za smanjenje tenzija u društvu i uspostavljanje kontinuiranog dijaloga između partija vladajuće koalicije i stranaka opozicije.

Brnabić i Bilčik razgovarali su i o predstojećim izborima za Evropski prlament, koji se održavaju u nedelju, a predsednica parlamenta izrazila je nadu da će budući sastav EK zagovarati politiku proširenja EU, kako bi sve reforme koje Srbija sprovodi za konačan cilj imale članstvo u EU.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.