U trendu

Bivši inspektor o tome zašto je napustio policiju: Osećao sam se kao da radim za mafiju

Doskorašnji policajac, novosadski kriminalistički inspektor Uglješa Bokić izjavio je da je odlučio da napusti taj posao nakon što je počeo da se oseća kao da „radi za mafiju a ne za policiju“, iako nije učestvovao direktno u bilo kakvim nezakonitim radnjama, niti je to traženo od njega.

Bokić je za nedeljnik NIN rekao da se nezadovoljstvo skupljalo godinama, a da su okidač u vezi odluke da napusti policiju bili protesti kod novosadskog Šodroša.

On je kazao da je u policiji počeo da radi pre skoro deset godina, i da je sada u odnosu na to vreme razlika u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) nemerljiva, „u negativnom smislu“.

„Mogao sam tačno da vidim kako se urušava jedna važna i vitalna institucija kao što je MUP. Ispočetka je to još i bilo podnošljivo, bar su neke granice postojale“, rekao je Bokić.

Dodao je da „sada više ne postoje nikakve granice“.

„Policija, politika, visoki kriminal i korupcija, sve je to sada jedno. U Novom Sadu su dva načelnika, jedan za drugim, hapšena i za to apsolutno niko ne snosi nikakvu odgovornost, kao da su se sami stvorili natim funkcijama, a ne da ih je neko postavio“, istakao je Bokić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar