U trendu

Blic: Još nisu podignute optužnice za masovna ubistva u beogradskoj školi i okolini Mladenovca

Viša javna tužilaštva u Beogradu i Smederevu ne mogu da okončaju istrage u vezi dva masovna ubistva koja su se dogodila 3. i 4. maja, u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, i u okolini Mladenovca, u kojima je stradalo 20 osoba, jer i dalje čekaju veštačenje o povredama ubijenih koje radi Institut za sudsku medicinu.

Kako piše današnji Blic, ova tužilaštva ne mogu još da donesu odluke o podizanju optužnica protiv osumnjičenog Vladimira K, oca dečaka koji je u školi izvršio masovno ubistvo, a sumnjiči se da je držao neobezbeđeno oružje, kao ni protiv Uroša Blažića koji je izvršio drugo masovno ubistvo, u selima Dubona i Malo Orašje.

Za podizanje optužnica čeka se veštačenje Instituta za sudsku medicinu, koje bi trebalo da otkrije koje su povrede bile kobne, kao i iz kog oružja su žrtve ubijene. Iz instituta su za Blic naveli da su „veštačenja u toku“.

„U pitanju su izuzetno složena veštačenja zbog velikog broja usmrćenih, odnosno povređenih, i obimne dokumentacije koju je potrebno analizirati. Sve navedeno nesumnjivo povećava vreme potrebno za izradu analiza sa čime su postupajuća javna tužilaštva u Beogradu i Smederevu upoznata“, rečeno je iz Instituta za sudsku medicinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar