U trendu

Borović: Stefanović pretio mom branjeniku Vladimiru Kecmanoviću

Borivoje Borović izjavio je danas da je viši tužilac Nenad Stefanović neposredno pre optuženja odlazio u beogradski Centralni zatvor i pretio njegovom branjeniku Vladimiru Kecmanoviću, ocu dečaka koji je 3. maja počinio zločin u Osnovnoj školi „Vladimir Ribnikar“, da prihvati sporazum o priznanju krivice i uz kaznu od 12 godina zatvora ili će optužiti njegovu suprugu i maloletnu ćerku poslalati u hraniteljsku porodicu.

„On je to apsolutno odbio, misli da nije kriv. Bavio se sprotskim strljeljaštvom i vodio je sina da gađa iz vazdušnog pištolja“, rekao je Borović na koferenciji za novinare navodeći da odbrana nije dobila optužni akt koji je Stefanović pre nekoliko dana čitao mediijima.

Takođe je naveo da se taj slučaj „politizuje“ i da je bio „zaprepašćen silinom kojom je tužailac udario na porodicu, a nije našao motiv da povodom Milana Radojičića koji je mogao da izazove rat, bar prokomentariše stav o tom predmetu“.

„Ne možemo da dozvolimo da se zlouprebljava ovaj predmet kako bi se drugi zatrpali, navrat nanos je tužilaštvo sazvalo konferenciju za novinare“, rekao je Borović, navodeći da optužni akt tek ide na proveru kod suda.

Po njegovim rečima, tužilaštvo je, kada nije uspeo da se sklopi sporazum o priznanju krivice, tražilo da suđeje bude tajno, mada odbrana smatra da treba da bude javno i transparentno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар