U trendu

Đilas (SSP): Ruski ambasador da prestane da vređa građane Srbije

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je danas ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Bocan Harčenka da se hitno vrati u okvire svoje diplomatske misije i prestane da vređa građane koji se okupljaju na protestima „Srbija protiv nasilja“, stavljajući ih u ulogu stranih agenata i marioneta.

Đilas je u pisanoj izjavi naveo da je ambasador Rusije već iznosio neistine o građanskim okupljanjima, i da se nije zaustavio na besmislenim tvrdnjama kako protestima u Beogradu i eskalacijom napada na Srbe na severu Kosova rukovodi i koordiniše iz zapadnih centara.

„Nastavio je novom izjavom u kojoj mirne proteste ljudi u Srbiji poredi sa obojenim revolucijama i Majdanom, tvrdeći da je tragedija cinično iskorišćena za udar na vlast koja vodi suverenu politiku“, rekao je Đilas u pisanoj izjavi.

On je pozvao ruskog ambasadora da se vrati u okvire svoje diplomatske misije i Bečke konvencije i prestane da vređa građane Srbije, ocenivi da tim izjavama pokazuje da i pored godina provedenih u Beogradu, ne razume ni Srbiju ni njen narod.

„Sanjajući Majdane i strane intervencije, on brani (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića od svog naroda koji ne želi ni krv ni nerede, već upravo izlazak iz haosa i nesigurnosti u koje nas je ovaj režim gurnuo“, kazao je Đilas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar