Dragan Marković – Markoni: Penzioneri Vojvodine daće doprinos Strategiji za stare

U Zrenjaninu je danas održana druga Olimpijada sporta penzionera Vojvodine, čiji domaćin je bilo gradsko udruženje penzionera.

Takmičenje je održano u više disciplina – štafeta u brzom hodanju, izvođenje penala na male golove, izvođenje slobodnih bacanja, pikado, šah…a učestvovalo je 37 ekipa iz gradova Vojvodine. Zamenik predsednika Saveza penzionera Srbije Dragan Marković – Markoni je kazao da Gradsko udruženje penzionera Zrenjanin ima dugu tradiciju u organizaciji sportsko-rekreativnih aktivnosti.

„Zato sam podržao incijativu da sedište druge Olmpijade penzionera Vojvodine bude u Zrenjaninu u kontekstu decentralizacije Srbije, kao i da je odlična saradnja sa lokalnom samoupravom“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, ideja je da ovaj događaj postane tradicija i da ovakvih druženja bude što više“, saopštio je Savez penzionera Srbije. Istakao je da vlada Srbije priprema novu Strategiju za stare čiji je cilj da u narednih sedam godina, oni postanu uključeniji u društvena događanja i da im se poboljša kvalitet života. Kazao je da su on i predsednik Saveza penzinera Srbije Andrija Savić uzeli učešće u izradi nove Strategije za stare, te da su zamolili predsednike opštinskih organizacija penzionera da Savezu penzionera Srbije dostave predloge i akcioni plan.

„Mi ćemo ih dostaviti ministarstvu za brigu o porodici i demografiji da ih uvrste u Stretegiju“, rekao je Marković, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.