U trendu

Ekološki ustanak povodom Generalštaba: Vesiću i Brnabić zabraniti učešće u politici

Pokret Ekološki ustanak je danas tražio da ministar građevinarstva, saobraćaja i kulture Goran Vesić hitno podnese ostavku zbog „obmanjivanja“ o sudbini kulturno istorijskog dobra – zgrada Generalštaba i Ministarstva odbrane u Beogradu.

„Bila su potrebna samo dva dana od kada je Ekološki ustanak obelodanio dokumenta da sve maske padnu i da se ogole sve laži Vesića“ – piše u saopštenju.

Američki mediji su objavili šta je plan Ričarda Grenela i Džareda Kušnera „koji su nam umesto Vesića predstavili kako će izgledati budući kompleks Generalštaba“, saopštio je Ekološki ustanak.

Taj pokret je tražio i da se Vesiću zabrani „svako učestvovanje u političkom životu“, kao i „ostavku i zabranu aktivnog učešća u političkom životu Srbije“ premijerke Ane Brnabić jer je ona Vesića „ovlastila za ovakve nelegalne poslove i prikrivala činjenice“.

„Nakon otkrivanja ove malverzacije, Brnabić ne može obavljati funkciju predsednice Narodne skupštine jer ne radi u interesu građana Srbije, niti poštuje Ustav i zakone“ – smatra Ekološki ustnak.

Vesić je ove nelje rekao da ga je Vlada ovlastila da potpiše memorandum o „revilatizaciji“ na dve katastarske parcele – lokacije bivšeg Generalštaba i Ministarstva odbrane, ali nije hteo da komentariše navode Ekološkog ustanka da su za investiranje na tom mestu zainteresovane kompanije povezane sa Kušnerom, zetom bivšeg predsednika Donalda Trampa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.