U trendu

A1 najbolje ocenjena mobilna mreža u 6 od 7 kategorija

BEOGRAD – A1 mreža beleži najbolje rezultate u šest od ukupno sedam kategorija prema kojima se meri nivo zadovoljstva korisnika pri upotrebi mobilnog interneta, saopštila je A1 Srbija.

To je rezultat najnovijeg izveštaja o iskustvu korišćenja mobilnih mreža u Srbiji koje je obavila globalna kompanija za mobilnu analitiku Opensignal.
Mreža A1 je prema ovom izveštaju u tri kategorije pobedila samostalno, dok u još tri kategorije deli prvo mesto sa bar još jednim operatorom.
A1 Srbija zabeležila je najbolje rezultate u brzini downloada, dostupnosti 4G mreže i video iskustvu, a prvo mesto deli u iskustvu pri korišćenju glasovnih aplikacija, video igrama i brzini uploada.
Glavni direktor za tehniku A1 Srbija i A1 Slovenija Nenad Zeljković je povodom objavljivanja ovih rezultata rekao da je zahvaljujući jednom od najvećih investicionih ciklusa kompanije i podršci A1 Telekom Austrija Grupe, prethodne godine izgrađeno više od 130 novih baznih stanica.

„Proširili smo radio kapacitete za 60 odsto i povezali oko 850 baznih stanica optikom, što je rezultiralo da A1 mreža u potpunosti zadovoljava najviše tehnološke standarde i rastuće potrebe naših korisnika“ rekao je on.

Dodao je da je kvalitet usluga u kombinaciji sa sadržajnom ponudom, doveo do toga da u dva nezavisna merenja, izveštaju Opensignala i pre toga izveštaju RATEL-a, ova mreža ostvari odlične rezultate za kratko vreme i to zahvaljujući iskustvu korisnika A1 mrežom.
Prema nedavno objavljenom izveštaju RATEL-a za prvi kvartal ove godine A1 je mobilna mreža u koju prelazi najveći broj korisnika mobilne telefonije u Srbiji, kao i tokom čitave 2021. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.