U trendu

Abazović: Cene na crnogorskom primorju kao na Azurnoj obali

PODGORICA – Crnogorski premijer Dritan Abazović rekao je da je predsezona u Crnoj Gori bila jako dobra, da je glavna sezona u malom zakašnjenju, ali i da su cene kao na Azurnoj obali.

On je dodao da su finansijski parametri zadovoljavajući, prenele su podgoričke „Vijesti“.

„Ako neko misli da može da se ponovi sezona od prošle godine kada je bio špic neverovatan, jer smo mi bili jedina otvorena zemlja 45 dana, to će teško moći da se realizuje. Moramo da se prilagodimo novim trendovima. Cene na primorju su kao na Azurnoj obali, to Crna Gora do sada nikada videla nije“, rekao je Abazović.

Kako je dodao, raduje ga što dosta turista bira mir, prirodu bez gužvi i putovanja prema plažama, krajeve gde je čist vazduh i gde temperature nisu visoke kao na primorju.

Abazović se nada da će veći talas turista stići u drugoj polovini meseca.

„Moramo da znamo da je cena voda na primorju i do četiri evra, a pre godinu i po je bila 1,5 evro. Neke sojenice (kućice na Adi Bojani) su se izdavale po 50 evra, a sada po 250 evra. Samo treba da budemo realni i pošteni“, naglasio je Abazović.

Prema zvaničnim podacima Turističke organizacije Budve, od Jaza do Buljarice odmara se 29.707 turista, što je za petinu manje nego prošle godine u istom periodu, prenose „Vijesti“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar