U trendu

Abazović: MA ugasili Đukanović i Marković

PODGORICA – Kompanija „Montenegro erlajns“ (MA) nije identitetsko, već ekonomsko pitanje i tako ga treba tretirati, izjavio je večeras potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, dodajući da su crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika „sahranile“ vlade Mila Đukanovića i Duška Markovića.

Za velike probleme u MA Abazović je okrivio i „bahati menadžment“ koji je, kako tvrdi, „svih ovih godina funkcionisao delimično i van zakona“.

Abazović je za podgoričke „Vijesti“ rekao da Vlada nije donela odluku o gašenju MA, već samo primila informaciju o „katastrofalnom stanju“ u toj kompaniji.

Abazović je kazao da poštuje „patriotsku notu“ koju je vlasnik kompanije „Savana“ Veselin Mijač iskazao za spasavanje kompanije, ali je ocenio da je to urađeno neozbiljno.

„Ne samo da je protivzakonito, mi ne možemo više da brišemo dugove MA“, kazao je Abazović.

Ako su neke druge Vlade naučile da rade nezakonito, kako je kazao, nova Vlada će poštovati sve zakone u Crnoj Gori.

Mijaču je poručio da je komplikovano preuzeti kompaniju.

„Ako misli da to može na način samo što će poslati pismo o namerama, bez detaljne analize, mislim da je to u službi dnevne politike, a ne spasavanja kompanije“, ocenio je Abazović.

Kazao je kako je siguran da Vlada pokušava da nađe najbolje modele za kompaniju i njene zaposlene koji nisu primili plate već nekoliko meseci.

Istakao je da će Vlada biti posvećena pomoći zaposlenima u MA, koliko bude bilo moguće.

„Nije nam drago što smo došli u ovu situaciju, ali ovo nema veze sa ovom Vladom, već sa bahatim odnosom prema budžetu u prethodnom periodu“, rekao je Abazović.

Ocenio je da je sadašnja opozicija, odnosno prethodna vlast, izvršila „desant na ekonomiju“ zemlje i ostavila ogromna dugovanja i poručio da će „brojni funkcioneri morati da odgovaraju“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar