U trendu

Aerodrom Nikola Tesla: Spremni za prometnu sezonu

BEOGRAD – Beogradski aerodrom spreman je za prometnu letnju sezonu tokom koje veliki broj putnika planira da putuje po prvi put nakon više od dve godine, saopštio je danas aerodrom „Nikola Tesla“.

Beogradski aerodrom očekuje značajno povećanje broja putnika u narednim nedeljama te je, kako je navedeno, preduzeo sve neophodne mere kako bi adekvatno ispratio povećanje kapaciteta saobraćaja i olakšao neophodne procese.

Ove sezone putnici mogu da lete na više od 100 destinacija, s obzirom da su gotovo sve linije koje su bile aktivne pre pandemije sada obnovljene, uz 16 novih destinacija i ponudu čarter letova ka najpopularnijim letnjim odredištima.

Beogradski aerodrom je takođe objavio preporuke kako da, tokom ove sezone i u skladu sa tekućim radovima na modernizaciji aerodroma, putovanje protekne što prijatnije.

Usled tekućih radova ispred i unutar terminala, jasno su obeležene privremene izmene u tokovima saobraćaja i putnika, navodi aerodrom kao i da novi parking „Tesla“ na putu prema Surčinu ima kapacitet od 800 parking mesta, besplatan autobuski prevoz do/od terminala, a prva tri sata parkiranja su besplatna. Novoizgrađeni deo terminala sa otvorenim čekaonicama i pokretnim trakama za brže kretanje putnika značajno je unapredio komfor i efikasnost aerodroma ujedno omogućivši razdvajanje dolazećih i odlazećih putnika, navodi se u saopštenju.

Beogradski aerodrom takođe kaže da nova centralizovana zona za bezbednosni pregled kreirana ispred pasoške kontrole ima 10 linija za pregled putnika i prtljaga i najsavremeniju tehnologiju koja omogućava da električni uređaji ostanu u ručnom prtljagu tokom pregleda, što ubrzava proces i štedi vreme.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar