U trendu

Aerodrom u Nišu bi teško opstao da nije države

NIŠ – Na svečanosti povodom 35 godina postojanja aerodroma ,,Konstantin Veliki“ gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski istakla je da bi se aerodrom tesko održao za vreme pandemije da republika nije preuzela upravljanje.

„Važno je sto država prepoznaje njegovu važnost i to što će uložiti više od 20 miliona evra. Onda ćemo se zaista naći na pravoj raskrsnici puteva“, rekla je Sotirovski.

Gradonačelnica je objasnila da grad sa skromnim sredstvima u budzetu verovatno ne bi mogao da se nosi sa nevoljama koje je ovoj industriji donela pandemija.

Dodala je da će grad i dalje pomagati aerodromu, kao i da se radi na uvođenju novih linija za koje građani pokazuju najveće interesovanje, do Moskve, Istanbula i Šarm el Šeika.

Direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković je na današnjoj svečanosti uručio priznanja pojedincima, kompanijama i institucijama koje su obeležile 35-godišnju istoriju aerodroma u Nišu.

„Prethodnih 35 godina aerodroma je bilo izuzetno turbulentno. Imali smo uspone i padove, bombardovanje, proteste… Nadamo se boljoj istoriji“, naveo je Zdravković.

On je podsetio da se sada više ulaže u aerodrom, da se radi na izgradnji nove zgrade terminala, kontrolnog tornja, na proširenju platforme za prihvat većeg broja aviona, te na sanaciji poletno-sletne staze.

„Važno je da mi budemo spremni infrastrukturno, a od samih kompanija zavisi kada će one krenuti sa letom. Nije realno da to bude pre početka letnje sezone“, rekao je Zdravković izrazivši očekivanje da će sa letnjim redom vožnje, od aprila 2022. godine, dostići broj destinacija od pre početka pandemije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.