Agencija Mudis povećala kreditni rejting Novog Sada

NOVI SAD – Agencija Mudis je u poslednjem izveštaju povećala dugoročni kreditni rejting Novog Sada sa „Ba3“ na „Ba2“, uz stabilne izglede za dalje poboljšanje, saopštila je gradska vlast u Novom Sadu.

To se obrazlaže doslednim upravljanjem budžetom grada koji, uz celokupno dobru fiskalnu disciplinu, izdržava uticaj šoka izazvanog pandemijom virusa kovid 19.

„Ovo je ogroman uspeh za sve nas. Srbija je jedna od retkih zemalja koja je uspela da u jednoj teškoj godini, u kojoj je pandemija bukvalno paralisala i neke vodeće svetske ekonomije, dobije povećanje kreditnog rejtinga. To je potvrda naše odgovorne politike koja je fokusirana na očuvanje zdravlja naših građana, ali i naše privrede“, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Povećanje kreditnog rejtinga Grada Novog Sada potkrepljeno je, dodaje, niskim nivoom duga i veoma visokom likvidnošću, a poznata svetska rejting agencija posebno ističe važnu ulogu Novog Sada u nacionalnoj ekonomiji, kao drugog najvećeg grada u Srbiji.

Novi Sad je primer kako investitore iz celog sveta, ni kriza izazvana pandemijom nije sprečila u nameri da ulažu kapital u naš grad, istakao je gradonačelnik Vučević.

On je naglasio da su to sjajne vesti koje podrazumevaju povećanje dugoročnog kreditnog rejtinga od strane agencije Mudis, koje daju vetar u leđa gradskoj vladi da nastavi da unapređuje Novi Sad kao značajnu investicionu destinaciju, još pouzdaniju i kvalitetniju.

Kako se navodi u izveštaju, agencija očekuje da će stabilna finansijska pozicija grada biti očuvana i u budućnosti, uz smanjenje nivoa duga na vrlo nizak nivo, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.