U trendu

AIK banka i Naša AIK banka pod jednim imenom

Devet meseci nakon preuzimanja, AIK banka je sprovela proces pravnog pripajanja Naše AIK Banke, saopšteno je danas.

„Ovo pripajanje će ponuditi klijentima proširenu poslovnu mrežu, unapredjenu paletu bankarskih proizvoda i još kvalitetnije korisničko iskustvo“, navodi se u saopštenju.

Predsednica Izvršnog odbora AIK banke Jelena Galić istakla je da su, brzina i kvalitet sprovodjenja ove konsolidacije, dodatna potvrda kvaliteta i efikasnosti AIK banke, „kao i posvećenosti svih zaposlenih strateškom opredeljenju daljeg rasta i razvoja“.

„Uspešnim završetkom još jedne etape našeg razvoja svoje poslovanje nastavljamo osnaženi, sa većim brojem klijenata, zaposlenih, filijala i usluga. Veličina naše aktive danas je skoro četiri milijarde, sa tržišnim udelom od devet odsto“, rekla je Galić.

Kako je navela, sprovedena integracija predstavlja i korak napred ka strateškom cilju banke, a to je da u periodu koji dolazi, AIK banka bude jedna od vodećih bankarskih grupa u regionu, „snažan oslonac privredi i podrška zajednici“.

Podseća se da je AIK banka jedna od vodećih banaka u Srbiji sa tradicijom dugom 45 godina, a  2019. godine je postala prva banka iz Srbije koja je iskoračila na tržište Evropske unije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar