U trendu

Akcije Inex bakra iz Majdanpeka skočile 19 posto

BEOGRAD – Preduzeće „Inex bakar“ iz Majdanpeka dominiralo je danas na domaćem tržištu kapitala, kao jedini dobitnik i najtrgovanija kompanija.

Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je nešto manje od 11,1 milion dinara (94,1 hiljada evra) i najvećim delom se duguje trgovanju akcijama majdanpeške kompanije na Multilaterarnoj trgovinskoj platforni .

Oba berzanska indeksa su završila trgovanje na negativnoj teritoriji. BELEX 15 je oslabio za približno 0,3 odsto na 771,41 poen, a BELEXlajn je pao za trećinu procenta na 1.643,49 poena.

Investiciona aktivnost na Open Marketu je potpuno zatajila, pri čemu nijedna akcija nije zabeležila rast vrednosti.

Najveći promet je iznosio nepunih 0,2 miliona dinara, a ostvarila ga je akcija Metalca iz Gornjeg Milanovca, uz pad cene za 0,9 procenata na 1.911 dinara.

Trgovanje akcijama drugih listiranih kompanija bilo je znatno ispod 0,1 milion dinara.

S druge strane, na MTP tržištu je firma „Ineks bakar“ registrovala rast vrednosti od 19 odsto na 750 dinara po akciji, i ostvarila promet vredan 10,6 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali minimalni udeo od 0,78 posto, pri čemu u prodaji 1,55 procenta, a u kupovini nisu učestvovali.

Državnim dužničkim hartijama nije trgovano na Berzi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.