U trendu

Akcije „Tesle“ posrnule usled rasprodaje bitkoina

LONDON – Akcije „Tesle“ su posrnule i kako procenjuju tržišni akteri ušle su u „crveno“ na godišnjem nivou, usled snažne rasprodaje deonica ove visoko kotirane tehnološke kompanije i pada bitkoina, u koji je taj proizvođač električnih automobila nedavno uložio 1,5 milijardi dolara.

Na trgovanju pre zvaničnog otvaranja NJujorške berze, u 11:21 časova po srednjoevropskom vremenu, akcija „Tesle“ je potonula za više od 6,0 procenata nakon pada od 8,5 posto tokom prethodne trgovinske sesije, javlja Rojters.

Firma, na čijem je čelu milijarder Ilon Mask, beležila je zvezdani uspon od 2020. godine, koju je započela na cenovnom nivou od oko 85 dolara po akciji da bi 25. januara ove godine dostigla kotu od 900 dolara po akciji.

Akcijama „Tesle“ se trenutno trguje za oko 673 dolara, odnosno po ceni za 25 posto nižoj u odnosu na rekordnu, što premašuje pad od 20 procenata koji po definiciji tehnički označava tržište medveda, napominje britanska agencija.

Bitkoin je takođe „uleteo“ na tržište medveda, srozavši se sa vrhunca od 58.354 dolara, koliko je vredeo 21. februara, na 45.000 dolara ranije danas.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.