U trendu

Akcionari Tifanija odobrili da kompaniju preuzme LVMH

NJUJORK – Akcionari Tifanija odobrili su sporazum prema kojem će ovu američku draguljarsku kompaniju preuzeti francuska modna kuća LVMH u iznosu od 15,8 milijardi dolara, čime je okončan spor između ta dva maloprodavca luksuzne robe koji je trajao više od godinu dana.

Više od 99 odsto akcionara Tifanija glasalo je na virtuelnoj vanrednoj sednici, održanoj u sredu, za sporazum sa LVMH-om, prenosi CNBC.

Kompanija LVMH, na čijem je čelu milijarder Bernar Arno, dala je prvu ponudu za preuzimanje krajem prošle godine, ali je Tifani odustao od obećanja da će zaključiti sporazum pošto je uleteo u probleme zbog pandemije kovid-19.

S druge strane, i LVMH je povukao ponudu pozivajući se na političku intervenciju francuske vlade da odloži realizaciju kupovine do 6. januara, nakon čega je Tifani u septembru 2019. pokrenuo sudski spor kako bi naterao LVMH da ispoštuje dogovor.

Dve kompanije su u oktobru ove godine postigle dogovor o ceni prema kojem će LVMH preuzimanje platiti 131,5 dolara po akciji, što je manje od iznosa od 135 dolara koliko je bilo predviđeno prvobitnim sporazumom iz 2019.

Očekuje se da će sporazum, koji su regulatori sada odobrili, biti zaključen početkom 2021. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar