U trendu

Amazon će povući Kindle iz Kine, ostala preduzeća ostaju

VAŠINGTON – Platforma Amazon.com saopštila je da će od danas prestati da snabdeva trgovce na malo u Kini svojim Kindle riderima i da će sledeće godine zatvoriti svoje onlajn prodavnice elektronskih knjiga za korisnike iz te zemlje.

Kompanija je odluku objavila na svom zvaničnom „Vi Čet“ nalogu (We Ćat), nije navela konkretan razlog, ali je rekla da prilagođava strateški fokus svog poslovanja i da će se nastaviti njene druge poslovne linije u Kini, prenosi agencija Rojters.

Kako se navodi u saopštenju, „Kindle Čajna“ onlajn knjižara prestaće da prodaje elektronske knjige od 30. juna sledeće godine, iako će kupci moći da nastave da preuzimaju sve kupljene knjige još godinu dana nakon toga.

Dodaje se da će takođe ukloniti aplikaciju Kindle iz kineskih prodavnica aplikacija 2024. godine.

„Ostajemo posvećeni našim klijentima u Kini. Kao globalni biznis, povremeno procenjujemo našu ponudu i prilagođavamo se, gde god da poslujemo“, rekao je portparol Amazona u saopštenju poslatom imejlom.

Dodao je da će sa njihovim portfeljem preduzeća u Kini, nastaviti da inoviraju i investiraju tamo gde mogu da pruže vrednost njihovim klijentima.

Kako navodi britanska agencija, portparol je odbio dalje da komentariše odluku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar